Sampo Marjomaa on lyhytkomedian itseriittoinen Taabe Guggenheim-Kennedy – ja onnistuu mainiosti - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Sampo Marjomaa on lyhytkomedian itseriittoinen Taabe Guggenheim-Kennedy – ja onnistuu mainiosti

Full-Time Lady irrottelee b-luokan scifitunnelmissa a-luokkaisesti.

Seurapiirirouva Taabe Guggenheim-Kennedyn (Sampo Marjomaa) elämän sekoittaa Carol, vieras tulevaisuudesta (Ulla Virtanen).

Seurapiirirouva Taabe Guggenheim-Kennedyn (Sampo Marjomaa) elämän sekoittaa Carol, vieras tulevaisuudesta (Ulla Virtanen). Kuva: Sari Hermiö / Yle

Julkaistu: 18.2. 2:00

Aikamatkailuun keskittyvä lyhytelokuva Full-Time Lady (Suomi 2018) listaa alussa historian merkkinaisia. On egyptiläinen, kauneudestaan kuulu Nefertiti, Bysantin arvoituksellinen Theodora, Venäjän voimanainen Katariina Suuri – ja sitten vielä Taabe Guggenheim-Kennedy, Sampo Marjomaan itsevarma ja itseriittoinen drag-hahmo.

Viimeksi mainittu on myös Marjomaan ja Petri Bergmanin ohjaaman ja käsikirjoittaman komedianumeron suvereeni tähti, vähän kuin kömpelön tieteiselokuvan keskelle päätynyt Marlene Dietrich.

Yhdistelmässä on ajatonta viehätystä.

Varsinaisessa tarinassa Taaben kauneusunet keskeytyvät, kun viereen pöllähtää vieras tulevaisuudesta (Ulla Virtanen). Tämä vaatii Taaben mukaansa vuoteen 7099 opettamaan naiset tavoille, palvelemaan miestään ja tehoyhteiskuntaa, josta kaikki häiritsevä on siivottu pois. Ei ole edes koirankakkaa, koska ei ole koiria eikä kakkaa.

Mutta Taabe on toista mieltä. Hänelle mieluisin aika on elokuvien paheellinen 1920-luku, jossa samppanja virtaa ja leidi saa olla leidi.

Full-Time Lady irrottelee b-luokan scifitunnelmissa a-luokkaisesti, ja Hauskat kotivideot -juontajanakin tunnetulta Marjomaalta sujuu eleetön komedia. Camp naurattaa siis myös harkittuna tekona.

Uusi Kino: Full-Time Lady, Teema klo 23.30 ja Areena. (K12)

Seuraa uutisia tästä aiheesta