Ozzy Osbourne perui kiertueensa sairauden vuoksi, matkustaa Eurooppaan saamaan hoitoja Parkinsonin tautiin - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Ozzy Osbourne perui kiertueensa sairauden vuoksi, matkustaa Eurooppaan saamaan hoitoja Parkinsonin tautiin

Laulaja aikoo matkustaa Eurooppaan saamaan lisähoitoja Parkinsonin tautiin, joka diagnosoitiin hänellä viime helmikuussa.

Laulaja Ozzy Osbourne Grammy-gaalassa 26. tammikuuta. Kuva: Valerie Macon / Lehtikuva

Julkaistu: 18.2. 10:45

Ozzy Osbourne on perunut Pohjois-Amerikan kiertueensa terveyssyistä, laulajan sivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan. Osbourne, 71, aikoo matkustaa Eurooppaan saamaan lisähoitoja Parkinsonin tautiin, joka diagnosoitiin hänellä viime helmikuussa.

Parkinsonin tauti on hitaasti etenevä neurologinen liikehäiriösairaus, jonka oireita ovat muun muassa vapina ja lihasjäykkyys. Tauti on parantumaton.

”Olen niin kiitollinen kaikkien kärsivällisyydestä, sillä minulla on ollut paska vuosi”, Osbourne kertoo. ”Valitettavasti pääsen vasta huhtikuussa lähtemään Sveitsiin saamaan hoitoja, jotka kestävät kuudesta kahdeksaan viikkoon. En halua aloittaa kiertuetta ja sitten perua esiintymisiä viime minuuteilla, sillä se ei ole reilua faneille.”

Sen sijaan nyt perutulle No More Tours 2 -kiertueelle ostetut liput hyvitetään ostajille ja niiden ostajilla on ensimmäisenä mahdollisuus ostaa liput seuraavalle kiertueelle sitten, kun sen aikataulusta tiedotetaan.

Viime huhtikuussa Osbourne ilmoitti lykkäävänsä koko vuoden 2019 konserttikiertueensa vuoteen 2020. Tällöin syynä oli leikkaus, johon rocktähti joutui kaaduttuaan Los Angelesin kodissaan keuhkokuumeen heikentämänä. Kaatuminen pahensi aiempaa, vuonna 2003 tullutta vammaa.

Jo aiemmin oli peruuntunut Euroopan-kiertue, johon olisi sisältynyt myös keikka Helsingin Hartwall-areenalla.

Ozzy Osbourne kertoi sairastavansa Parkinsonin tautia

”Olen aivan murtunut” – Ozzy Osbourne on perunut koko Euroopan-kiertueensa, myös Hartwall-areenan keikka peruuntuu

”Sanat eivät riitä kertomaan, miten turhautunut, vihainen ja masentunut olen” – Ozzy Osbourne ilmoitti lykkäävänsä kiertuettaan vuoteen 2020

Seuraa uutisia tästä aiheesta