Jori Hulkkonen on kulttuuriaiheisiin keskittyvän Röyhkä & Larvanto -podcastin kiehtova vieras - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Podcastarvostelu

Jori Hulkkonen on kulttuuriaiheisiin keskittyvän Röyhkä & Larvanto -podcastin kiehtova vieras

Rikhard Larvanto ja Kauko Röyhkä antavat muusikko-tuottaja Jori Hulkkoselle aikaa puhua kaikessa rauhassa.

Jori Hulkkosen tie on kulkenut Kemistä maailmalle. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Julkaistu: 19.2. 2:00, Päivitetty 19.2. 10:19

Pannaanpa heti alkuun tiivistetysti madonluvut, jotka voisi hyvin kopioida suureen osaan podcast-arvioista terveisiksi tekijöille: hommatkaa kunnon studio ja opetelkaa äänittämään!

Mutta se siitä. Röyhkä & Larvanto rullaa niin mukavasti, että kohinat ja mikkikolinat unohtuvat äkkiä. Rikhard Larvannon ja Kauko Röyhkän vieraaksi saapuvalle elektronimuusikko-tuottaja Jori Hulkkoselle on annettu aikaa puhua kaikessa rauhassa.

Hulkkosen tie Kemistä maailmalle ja yhteistyöhön alan huippunimien kanssa on aika kiehtova. Samoin on hänen profiilinsa muusikkona: bilettäminen tai päihteet eivät koskaan ole kiinnostaneet vaan fokus on ollut itse musiikissa.

Muusikon tarinassa kiteytyy myös musiikkibisneksen nopea muutos. Ennen keikat olivat promotyötä ja tulot saatiin levymyynnistä. Nyt on pakko tehdä keikkoja elääkseen – levyt eivät enää myy.

Radio vilahtelee Hulkkosen puheissa niin vaikutteiden antajana ja innoittajana kuin oman musiikin tunnetuksi tekijänäkin. Sellainen radio on ainakin Suomesta lähes kadonnut.

Röyhkä & Larvanto, Radio­Play.