Miesten välinen rakkaus pääsi ensimmäisen kerran elokuvan aiheeksi Bollywoodissa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Miesten välinen rakkaus pääsi ensimmäisen kerran elokuvan aiheeksi Bollywoodissa

Homoseksuaalisuus poistettiin Intiassa rikoslaista vuonna 2018.

Pääosan esittäjä Ayushmann Khurrana Intian elokuva-akatemian tilaisuudessa syyskuussa 2019.

Pääosan esittäjä Ayushmann Khurrana Intian elokuva-akatemian tilaisuudessa syyskuussa 2019. Kuva: Sujit Jaiswal / AFP

Julkaistu: 21.2. 15:27

Romanttinen komedia Shubh Mangal Zyada Saavdhan (Ole avioliittoasiassa erityisen varovainen) nostaa homoseksuaalisen roolihahmon ensimmäisen kerran pääosaan Bollywoodissa. Tuotantoyhtiön mukaan elokuvan tarkoitus on hälventää homovastaisuutta niin koko yhteiskunnassa kuin perhepiirissäkin.

Elokuvan traileri on katsottu jo 59 miljoonaa kertaa. Sen loppupuolella paidaton päähenkilö Aman (Ayushmann Khurrana) käyttää sateenkaarilippua viittana sekä julistuksena oman isänsä ”sairastamasta” homofobiasta. Myös miesten välinen suudelma nähdään.

Intian korkein oikeus poisti homoseksuaalisuuden rikoslaista vasta vuonna 2018.

Elokuvan käsikirjoittajan ja ohjaajan Hitesh Kewalya korostaa Agence France-Pressen haastattelussa, miten tärkeää on se, että homojen kustannuksella ei naureta, toisin kuin intialaisessa elokuvassa on tehty tähän asti. Hänen uutuudessaan huumorin on tarkoitus palvella ymmärretyksi tulemista ja siten murtaa suvaitsemattomuutta.

Elokuvan ensi-ilta on Intiassa tänään perjantaina.

Vuonna 1996 Intiassa valmistunut naisten välisen rakkauden kuvaus Fire nostatti vastalauseiden myrskyn mutta myös keskustelua sananvapaudesta sekä seksuaalivähemmistöjen oikeuksista.