Suosikkisarja Frendit palaa erikoisjaksolla HBO:n uudessa suora­toisto­palvelussa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Suosikkisarja Frendit palaa erikoisjaksolla HBO:n uudessa suora­toisto­palvelussa

HBO Max on toukokuussa aloittava uusi suoratoistopalvelu. Frendien uusi jakso esitetään palvelun lanseerauksen yhteydessä.

Frendit-sarjassa näyttelivät Matt LeBlanc (vas.), Matthew Perry, Courtney Cox Arquette, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow ja David Schwimmer. Kuva: Globe Photos

Julkaistu: 22.2. 8:42, Päivitetty 22.2. 15:03

1990-luvulla alkanut komediasarja Frendit saa uuden erikoisjakson, kertoo suoratoistopalvelu HBO Max tiedotteessaan.

Käsikirjoittamattomassa jaksossa sarjan päänäyttelijät Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ja David Schwimmer kokoontuvat Warner Brosin studiolle, jossa Frendejä alun perin kuvattiin.

HBO Max on Yhdysvalloissa toukokuussa aloittava uusi suoratoistopalvelu. Frendien uusi jakso esitetään palvelun lanseerauksen yhteydessä. Frendit on ollut katsottavissa Netflixistä. Sarjan oikeudet siirtyivät HBO Maxille vuodenvaihteessa.

Amerikkalainen elokuva- ja tv-alaa seuraava Variety-lehti on aiemmin kertonut, että palvelu laajentunee Eurooppaan vuonna 2021.

Varietyn mukaan kukin Frendien näyttelijä pokkaa erikoisjaksosta 2,5 miljoonan dollarin eli noin 2,31 miljoonan euron palkkion.

Frendien paluusta huhuttiin jo viime vuoden puolella. Amerikkalaisjulkaisu Hollywood Reporter kertoi jo viime marraskuussa, että Frendit olisi saattaisi palata yhden erikoisjakson voimin.

Vuosina 1994–2004 esitetyn sarjan näyttelijät ja luojat olivat aiemmin johdonmukaisesti kieltäytyneet minkäänlaisesta käsikirjoitetusta paluusta.

Vuonna 2016 sarjan päätähdet esiintyivät yhdessä ohjaaja James Burrowsin kunniaksi järjestetyssä erikoisohjelmassa. Tuolloin paikalla olivat kaikki muut tunnetun kuusikon jäsenet paitsi Matthew Perry, joka lähetti ohjelmaan etukäteen nauhoitetun tervehdyksensä.

Komediasarjan takana ovat David Crane ja Marta Kauffman. Sarjaa kuvattiin kymmenen tuotantokautta ja yhteensä 236 jaksoa vuosina 1994–2004.

Suosikkisarja Frendit saattaa palata käsikirjoittamattoman erikoisjakson voimin

Frendit ja Seinfeld ikääntyivät – toinen teki sen arvokkaasti, toinen on niin homofobinen, että sitä katsoessa täytyy irvistää

HS-analyysi|Netflixin arvokkaimmat sarjat poistuvat palvelusta, ja suoratoistojätti voi pian olla kiipelissä