Lego-hahmojen luoja Jens Nygaard Knudsen on kuollut - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Lego-hahmojen luoja Jens Nygaard Knudsen on kuollut

Knudsen kehitti keltaiset pienet hahmot 1970-luvulla tuodakseen eloa Lego-taloihin.

Jens Nygaard Knudsen työskenteli Lego-yhtiön suunnittelijana vuodesta 1968 vuoteen 2000. Kuva: Lego

Julkaistu: 23.2. 13:49

Lego-hahmojen luoja, tanskalainen Jens Nygaard Knudsen on kuollut. Knudsenin vaimo Marianne Knudsen kertoi asiasta Tanskan TV2:lle lauantaina.

Knudsen kuoli 19. helmikuuta 78-vuotiaana sairaalassa, jossa hän oli ollut hoidettavana viikon ajan. Hän sairasti ALS-tautia, joka on liikehermojen rappeumasairaus.

Vuonna 1978 ensimmäistä kertaa myyntiin tulleita Lego-hahmoja on nykyään satoja erilaisia. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Knudsen työskenteli Lego-yhtiön suunnittelijana vuodesta 1968 vuoteen 2000. 1970-luvulla hän suunnitteli liikkuvilla raajoilla varustetun, muutaman sentin korkuisen Lego-hahmon, joka tuotiin myyntiin 1978.

”Hän oli ideoiden mies. Hahmo syntyi, jotta taloon tulisi eloa. Siihen aikaan Lego-talot seisoivat tyhjillään, mutta sitten hän piirsi tämän miehen”, Marianne Knudsen kertoi TV2.lle.

Hahmoja on myyty sekä Lego-pakkausten mukana että erikseen ja niitä on satoja erilaisia. Knudsen itse kehitti 50 erilaista hahmotelmaa siitä, minkälaisia keltaiset pikku hahmot voisivat olla. Hahmojen ihonväriksi Knudsen kollegoineen valitsi keltaisen, sillä se oli heidän mielestään ”rodullisesti neutraali”.

Nyt.fi|Tähtien sodan kunniaksi kokosimme suurimman Star Wars -legon koskaan – nopeutetulla videolla rakentuvat Millennium Falconin 7541 palaa

HS Helsinki|Ville Vanhatalon, 39, kotona on yli miljoona Lego-palikkaa, jotka painavat 1 500 kiloa: ”Vaimo ei ole kovin ilahtunut”

Seuraa uutisia tästä aiheesta