Dan Brown julkaisee ensimmäisen lastenkirjansa, menestyskirjailija sävelsi sille myös musiikin - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Dan Brown julkaisee ensimmäisen lastenkirjansa, menestyskirjailija sävelsi sille myös musiikin

Jännitysromaaneista tunnettu kirjailija tekee lastenkirjan ja palaa juurilleen muusikkona.

Kirjailija Dan Brown vieraili Helsingin kirjamessuilla 2017. Kuva: Sami Kero / HS

Julkaistu: 23.2. 16:17

Menestyskirjailija Dan Brown julkaisee ensimmäisen lastenkirjansa ja siihen sävelletyn musiikkialbumin. Asiasta kertovat The Guardian ja The New York Times.

Kuvakirja nimeltään Wild Symphony ilmestyy syyskuussa. Yhdysvaltalainen kirjailija on säveltänyt teosta varten klassista musiikkia.

3–7-vuotiaille suunnattu teos hyödyntää niin kutsuttua lisättyä todellisuutta. Musiikkia on määrä kuunnella sovelluksen kautta samalla kun teosta luetaan. Sivuille upotettujen koodien kautta lukija voi kuunnella eri eläinhahmoille sävellettyjä kappaleita.

Ennen kuin Brown julkaisi läpimurtoteoksensa Da Vinci -koodin, hän oli useita albumeja levyttänyt muusikko. Hän julkaisi muun muassa omakustanteisen lastenmusiikkialbumin vuonna 1989. Nyt Brown julkaisee musiikkia ensimmäistä kertaa kirjailijanuransa aikana.

Kuvakirjan tarina ammentaa klassisista saduista ja seuraa kapellimestarihiiren seikkailuja eläinystäviensä kanssa. Sen on kuvittanut unkarilainen Susan Batori.

Musiikin esittää kroatialainen orkesteri Zagreb Festival Orchestra.

Brown halusi tehdä lastenkirjasta monikerroksisen kokemuksen, joka puhuttelisi lukijoita taiteen, musiikin ja kielen tasolla. Brown kirjoittaa parhaillaan myös uutta Robert Langdon -trilleriä.

HS-haastattelu |Dan Brown sekoittaa romaaneissaan faktoja ja salaliittoteorioita tavalla, joka saa ihmiset kajahtamaan – ”Oma makuni on ainoa oppaani”, kertoo HS:n tapaama menestyskirjailija

Seuraa uutisia tästä aiheesta