Kriitikot haukkuivat, yleisö innostui – Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen tähdittämä remonttikomedia teki vuoden parhaan avaustuloksen - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Kriitikot haukkuivat, yleisö innostui – Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen tähdittämä remonttikomedia teki vuoden parhaan avaustuloksen

Se mieletön remppa -elokuvan näki avausviikolla yli 65 000 ihmistä.

Se mieletön remppa -elokuvan pääosissa nähdään Kiti Kokkonen ja Sami Hedberg. Kuva: Solar Films / Don Films

Julkaistu: 24.2. 14:32

Viime viikolla ensi-iltaan tullut Se mieletön remppa -elokuva keräsi avausviikollaan suuremman katsojamäärän kuin mikään tänä vuonna ensi-iltaan tullut elokuva toistaiseksi. Tähän mennessä elokuvan on nähnyt 65 925 katsojaa.

Elokuvan menestystä avitti tosin se, että Se mieletön remppa tuli perjantain sijaan ensi-iltaan jo keskiviikkona. Tästä huolimatta Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen tähdittämän komedian tulos oli myös avausviikonloppuna parempi kuin millään tänä vuonna ensi-iltaan tulleella elokuvalla.

Viikonlopun aikana Se mieletön remppa -elokuvan näki 48 299 katsojaa. Se on tämän vuoden toiseksi paras viikonlopputulos: vain Frozen 2 keräsi vuoden ensimmäisenä viikonloppuna enemmän katsojia (65 501), mutta Disneyn menestysanimaatio sai ensi-iltansa jo viime vuoden puolella.

Se mieletön remppa -elokuvan on ohjannut Taneli Mustonen, joka tunnetaan parhaiten Luokkakokous-elokuvien ohjaajana. Myös ne olivat suuria yleisömenestyksiä: ensimmäinen Luokkakokous keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa, ja jatko-osakin ylsi yli 300 000:een katsojaan.

Luokkakokous-elokuvat saivat kriitikoilta lähes tulkoon täystyrmäyksen, ja sama linja näyttää jatkuvan Mustosen uudella elokuvalla. Kansa tykkää, vaikka kriitikot haukkuvat.

Esimerkiksi HS:n kriitikko Leena Virtanen antoi elokuvalle kaksi tähteä ja sanoi, että elokuvasta voi saada Sami Hedberg -överit. Toisissa arvosteluissa oltiin vielä tiukempia. Aamulehden kritiikissä todettiin, että ”kaikki on tasaista, ennalta-arvattavaa ja siten tylsää”, Me Naisten arviossa puolestaan sanotaan elokuvan ”raastavan hermoja”.

”Ennustus: leffasta tulee aivan älytön hitti! Siis sellainen ’prööt höhöhö tiiättekö semmonen tutuu tutuu prööt prööt tööt maha haha’ -hitti, että katsojat jaksavat nauraa sitä aina seuraavaan Luokkakokoukseen saakka. Haha! Katsojia ainakin 400 000, haha!”, kriitikko Niko Ikonen kirjoittaa Episodiin kirjoittamassaan yhden tähden arviossa ja vaikuttaa olevan varsin oikeassa.

Alkuvuodesta moni muukin kotimainen elokuva on onnistunut keräämään paljon katsojia.

Se mieletön remppa -elokuvaa viikkoa aiemmin ensi-iltansa saanut lastenelokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen oli viime viikon toiseksi katsotuin elokuva, ja sillä on yhteensä jo 110 073 katsojaa. Tammikuun alussa ensi-iltansa saanut Teräsleidit-elokuva on kerännyt 233 856 katsojaa, ja Helene-elokuvalla katsojia on 164 425.

Viime viikkojen suuri hitti on silti Suomessa tammikuun lopussa ensi-iltaan tullut eteläkorealainen Parasite. Oscar-voittonsa jälkeen Parasite on noussut yhdeksi kahden viime viikon katsotuimmista elokuvista. Ennen Oscar-voittoa sen oli nähnyt Suomessa 27 500 katsojaa, nyt katsojia on yhteensä jo 103 408.