Koronavirus pysäytti Tom Cruisen tähdittämän Mission: Impossible -elokuvan kuvaukset Italiassa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Koronavirus pysäytti Tom Cruisen tähdittämän Mission: Impossible -elokuvan kuvaukset Italiassa

Koronavirus on levinnyt Italiassa laajemmin kuin missään muussa maassa Aasian ulkopuolella.

Tom Cruise näyttelee pääosaa uudessa Mission: Impossible -elokuvassa. Kuva: Paramount Pictures

Julkaistu: 25.2. 11:55

Koronaviruksen leviäminen Italiassa on saanut Paramount Pictures -elokuvatuotantoyhtiön pysäyttämään Mission: Impossible VII -elokuvan kuvaukset, kertoo The Wrap -elokuvauutissivusto. Tuotanto oli määrä aloittaa kolmeviikkoisilla kuvauksilla Venetsiassa. Elokuvastudion tiedottajan mukaan elokuvan tuotantoaikataulut järjestellään uusiksi.

Mission: Impossible -elokuvasarjan pääroolissa on Tom Cruise. Seitsemännen osan ohjaa Christopher McQuarrie, ja sarjan kahdeksas osa on määrä kuvata heti seitsemännen jälkeen. Seitsemännen osan ensi-iltaa on kaavailtu heinäkuuksi 2021 ja kahdeksannen osan elokuuksi 2022.

Koronavirus on levinnyt Italiassa laajemmin kuin missään muussa maassa Aasian ulkopuolella. Tartuntoja oli Italiassa maanantai-iltana todettu 229 ja kuolonuhreja oli seitsemän. Leviämisen estämiseksi viranomaiset ovat asettaneet liikkumisrajoituksia ja yleisötapahtumia on peruutettu.

Oopperataloista esimerkiksi Milanon La Scala, Venetsian La Fenice, Bolognan Teatro Comunale ja Parman Teatro Regio ovat peruneet kaikki esityksensä maaliskuun alkuun saakka.

Koronavirus vaati Italiassa seitsemännen kuolon­uhrin, tartunnan saaneita yli 200 – Milanolais­hotellin virkailija HS:lle: ”Nyt lähtee yli 200 euron huone kahdeksalla­kympillä”

Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

EU yrittää estää korona­viruksen leviämistä – ja pelkää samalla, että jäsen­maat alkavat sulkea rajoja viruksen vuoksi