Grammy-palkittu laulaja Duffy kertoo, miksi katosi julkisuudesta vuosiksi – huumattiin ja joutui seksuaalisen väkivallan uhriksi - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Grammy-palkittu laulaja Duffy kertoo, miksi katosi julkisuudesta vuosiksi – huumattiin ja joutui seksuaalisen väkivallan uhriksi

Walesilainen laulaja-lauluntekijä ei kerro, milloin raiskaus tapahtui, mutta vakuuttaa faneilleen olevansa nyt turvassa ja kunnossa.

Duffy vuonna 2009. Kuva: Vivek Prakash / Reuters

Julkaistu: 26.2. 11:24

Brittilaulaja Duffy kertoo tuoreessa Instagram-päivityksessään, miksi katosi julkisuudesta vuosia sitten. Hänet huumattiin, raiskattiin ja pidettiin vankina, ja ”toipuminen kesti aikansa”.

Duffy ei kirjoituksessaan täsmennä, milloin epäilty rikos on tapahtunut, mutta kuvailee, miten paljon rohkeutta vaati kertoa tapahtuneesta.

”Voitte vain kuvitella, miten usein olen ajatellut kertoa siitä. - - Enkä osaa sanoa, miksi aika tuntui nyt kypsältä, mutta avautuminen tuntuu vapauttavalta”, hän kirjoittaa.

Faneilleen hän kertoo olevansa nyt turvassa ja kunnossa. Toipuminen käynnistyi viime kesänä, jolloin hän tapasi toimittajan, jolle pystyi uskoutumaan hirvittävästä kokemuksestaan.

"Ehkä ihmettelette, miksi en käyttänyt ääntäni ilmaistakseni tuskaani? Mutta en halunnut näyttää maailmalle surua silmissäni. Kysyin itseltäni, miten voisin laulaa sydämestäni, jos se on rikki”, hän selittää taukoaan esiintyjänä.

35-vuotias Duffy, oikealta nimeltään Aimee Anne Duffy, on monesti palkittu laulaja, jonka single Mercy nousi vuonna 2008 Briteissä ykköseksi soitetuimpien kappaleiden listalla. Walesilaisen laulaja-lauluntekijän esikoisalbumi Rockferry (2008) myi seitsemän kertaa platinaa, voitti kolme Brit Award-palkintoa ja Grammy-palkinnon. Duffy on esiintynyt myös Pori Jazzeilla vuonna 2009.

Duffy ilmoitti vuonna 2011 jäävänsä tauolle musiikin tekemisestä. Tuolloin syyksi epäiltiin nuoren artistin nopeaa urakiitoa sekä pettymystä liittyen toisen albumin Endlesslyn odotuksia heikompaan menestykseen. Hän on kokeillut myös näyttelemistä muutamassa elokuvassa kuten Patagonia (2010) ja Legend (2015).