Yhdysvalloissa paloi vinyylitehdas, millä voi olla dramaattisia seurauksia maailmalla – Suomalaiseen tuotantoon palo ei vaikuta, koska levyt tulevat tänne Japanista - Kulttuuri | HS.fi

Yhdysvalloissa paloi vinyylitehdas, millä voi olla dramaattisia seurauksia maailmalla – Suomalaiseen tuotantoon palo ei vaikuta, koska levyt tulevat tänne Japanista

Lakkalevyjen pulaa helpottaa se, että levynteossa käytetään nykyään myös DMM-kaiverrusta. Tässä tekniikassa vinyylimaster kaivetaankin pehmeämmän lakkalevyn sijaan suoraan kupariselle levylle.

Vinyylilevyjen tuotanto voi olla jatkossa vaarassa varsinkin Yhdysvalloissa, mutta Suomea tuotanto-ongelmat eivät ainakaan vielä koske.

26.2.2020 14:32

Helmikuun alussa Yhdysvalloissa palaneen Apollo Masters -tehtaan tulipalolla ei ole ainakaan vielä vaikutuksia suomalaiseen äänilevytuotantoon, arvioidaan vinyylilevyjen tuotantoon erikoistuneista suomalaisista levy-yhtiöistä.

Helsingin Sanomat uutisoi viime viikolla Kaliforniassa sijaitsevan Apollo Mastersin tehtaan tuhosta. Tehdas valmisti niin kutsuttuja lakka- eli asetattilevyjä, joihin masteräänite kaiverretaan. Maailmassa on Apollon lisäksi vain yksi muu lakkalevyjä valmistava tehdas. Se sijaitsee Japanissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat