Riikka Pennanen on valittu Naisasialiitto Unionin viestintäsuunnittelijaksi ja Tulva-lehden päätoimittajaksi - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri

Riikka Pennanen on valittu Naisasialiitto Unionin viestintäsuunnittelijaksi ja Tulva-lehden päätoimittajaksi

Naisasialiitto Unioni ry on poliittisesti sitoutumaton, feministinen ja antirasistinen kansalaisjärjestö, joka kustantaa neljä kertaa vuodessa ilmestyvää aikakauslehti Tulvaa.

Riikka Pennanen

Riikka Pennanen Kuva: Jirina Alanko / Naisasialiitto Unioni

Julkaistu: 29.2. 12:07

Helsinkiläinen Riikka Pennanen (s. 1984) on valittu Naisasialiitto Unionin viestintäsuunnittelijaksi ja Tulva-lehden päätoimittajaksi. Pennanen on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin R&A Media -verkkojulkaisun päätoimittajana ja sosiaalisen median vastaavana sekä DocPoint-dokumenttielokuvafestivaalin tiedottajana.

”On kunnia päästä tekemään Naisasialiitto Unionin viestintää ja kunnianhimoista työtä monimuotoisen feminismin ja antirasismin puolesta”, Pennanen kertoo tiedotteessa. “Vähemmistöt keskiöön nostava Tulva-lehti tulee panostamaan saavutettavuuteen, inklusiivisuuteen ja monipuolisiin digitaalisiin sisältöihin.”

Lontoon University of Westminsteristä filosofian maisteriksi valmistunut Pennanen aloitti työt Naisasialiitto Unionissa 24. helmikuuta.

”Olemme innoissamme Pennasen visiosta, ilosta ja asiantuntemuksesta, jota hän tuo Unioniin”, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra sanoo tiedotteessa. ”Uskomme, että Pennasen asiantuntemuksen kautta pystymme tuomaan Unionin 2020-luvulle ja tekemään yhä parempaa lehteä sekä entistä voimakkaampaa feminististä viestintää.”

Tulva-lehden edellinen päätoimittaja syksystä 2016 oli journalisti Tero Karstastenpää. Hän ei kuitenkaan ollut Naisasialiitto Unionin jäsen, sillä Unioni on linjannut 1960-luvulta lähtien, ettei se ota jäsenikseen miehiä.

Karstastenpään päätoimittajakauden viimeinen numero herätti keskustelua lokakuussa 2019. Seksiaiheisen numeron julkaisun jälkeen Naisasialiitto Unioni lähetti jäsenilleen sähköpostiviestin, jossa se pahoitteli lehden sisältöä. Anteeksipyyntö johtui siitä, että lehden kannessa oli kuva naisen paljaasta alavartalosta.

Naisasialiitto Unioni ry on poliittisesti sitoutumaton, feministinen ja antirasistinen kansalaisjärjestö. Se myös kustantaa feminististä aikakauslehti Tulvaa, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehden painos on 3 000 kappaletta, ja sen seuraava numero ilmestyy alkukesällä.

Feministinen Tulva-lehti saa ensimmäisen miespäätoimittajan, mutta lehteä julkaisevan Unionin jäseneksi hän ei voi liittyä

Tulva-lehden kannessa on kuva naisen sukuelimestä, ja Naisasialiitto Unioni pyysi sitä jäseniltään anteeksi: ”Kenellekään ei pidä lähettää kuvia sukuelimistä pyytämättä”

Seuraa uutisia tästä aiheesta