Renny Harlin ohjaa Luokkakokous 3 -elokuvan: ”Luon Suomen kansalle klassikon, josta kaikki voivat nauttia pitkään” - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Elokuva

Renny Harlin ohjaa Luokkakokous 3 -elokuvan: ”Luon Suomen kansalle klassikon, josta kaikki voivat nauttia pitkään”

Luokkakokous-elokuvat saanevat yhteensä yli miljoona katsojaa uutuuden myötä.

Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg saavat ohjaajakseen Renny Harlinin. Kuva: Solar Films & Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Julkaistu: 4.3. 11:06, Päivitetty 4.3. 11:50

Ohjaaja Renny Harlin tunnetaan esimerkiksi kansainvälisistä hittielokuvista Painajainen Elm Streetillä 4 ja Die Hard 2 ja nyt hän on lupautunut jälleen jatko-osan ohjaajaksi. Projektina on kotimainen Luokkakokous 3 -elokuva.

Koska kaksi edellistä Luokkakokous-elokuvaa saivat elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa, voinee elokuvasarjalle povata kolmannen osan jälkeen jopa yli miljoonaa katsomiskertaa elokuvateattereissa. Pääosissa jatkavat Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Elokuva perustuu edeltäjiensä lailla tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan. Sen tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle. Luokkakokous 3 on Selinin ja Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten nuoruusvuosien Jäätävä polte -elokuvan (1986).

Teattereihin Luokkakokous 3 tulee Suomessa vuonna 2021. Harlin kertoo tiedotteessa suostuneensa projektiin, koska aikataulussa oli juuri nyt tilaa.

”Kotimaisen komedian teko rakkaassa kesä-Suomessa on minun palkintoni itselleni vuosikymmenistä tien päällä. Odotan tämän kesän antavan minulle ainutlaatuisen elämyksen ja aion panna kaiken kokemukseni likoon, jotta luon Suomen kansalle klassikon, josta kaikki voivat nauttia pitkään”, Harlin ilmoittaa.

Renny Harlinin elokuvan lisäksi Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt tällä viikolla tukea myös muille elokuville. Yksi niistä on hanke nimeltä Vuosisadan häät. Sen valmistaa tuotantoyhtiö Helsinki-Filmi.

Elokuva on tekijöiden mukaan ”komedia julkkispsykiatrista”. Elokuvan ohjaa Marja Pyykkö Aleksi Bardyn käsikirjoituksen pohjalta. Vuosisadan häät on Luokkakokous 3:n tapaan ensi-illassa vuonna 2021.

Oikaisu kello 11.49: Korjattu kirjoitusvirheet kuvatekstissä Aku Hirviniemen ja Jaajo Linnonmaan nimissä.

Markus Selin kertoo nyt, miten välirikko Renny Harlinin kanssa sovittiin – Uutuuskirja vie mukaan miesten ryyppyreissuille