Espoo Ciné ja muut Suomen kevään elokuvafestivaalit siirtyvät - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Festivaalit

Espoo Ciné ja muut Suomen kevään elokuvafestivaalit siirtyvät

Toukokuussa normaalisti järjestettävä Espoo Ciné ilmoitti tapahtuman siirtyvän myöhempään ajankohtaan koronan vuoksi. Myös kevään Night Visions ilmoitti siirtymisestä maanantaina.

Espoo Cinéssä vietettiin perhepäivää vuonna 2016. Kuva: Markus Helander

Julkaistu: 17.3. 10:55

Keväällä normaalisti Suomessa järjestävät elokuvafestivaalit siirtyvät koronaepidemian vuoksi. Espoo Ciné tiedotti tiistaina tapahtuman siirtymisestä tarkemmin määrittelemättömään ajankohtaan. Festivaali oli määrä järjestää Espoossa 4.–10. toukokuuta.

Helsingin Night Visions -elokuvafestivaali ilmoitti maanantaina Facebook-sivuillaan, että tapahtuman ”siirtyminen vaikuttaa nyt täysin väistämättömältä”. Kauhu-, scifi- ja kulttielokuviin keskittyvä Night Visions järjestetään keväisin ja syksyisin, ja tämän kevään festivaali oli tarkoitus pitää 22.–26. huhtikuuta.

Maanantaina myös Helsingin Season Film Festival ilmoitti tapahtuman siirtyvän syksylle. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin keväisen sisartapahtuman piti alkaa maaliskuun lopulla.

Hallitus linjasi maanantaina, että esimerkiksi teatterit suljetaan, ja rajasi julkiset kokoontumiset enintään kymmeneen henkilöön.

Seuraa uutisia tästä aiheesta