Lauri Tähkä kokoaa artisteja hyvän­tekeväisyys­tempaukseen, mukaan ilmoittautunut iso joukko tunnettuja nimiä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Koronavirus

Lauri Tähkä kokoaa artisteja hyvän­tekeväisyys­tempaukseen, mukaan ilmoittautunut iso joukko tunnettuja nimiä

Lauri Tähkällä ja lauluntekijä Timo Kiiskisellä on Tähkän mukaan kappale jo valmiina.

Ainakin Maija Vilkkumaa, Lauri Tähkä ja Janna Hurmerinta aikovat osallistua hyväntekeväisyysprojektiin. Kuva: Outi Pyhäranta / HS, Pete Aarre-Ahtio, Roni Rekomaa / Lehtikuva

Julkaistu: 17.3. 15:27

Muusikko Lauri Tähkä kerää kokoon suomalaisia artisteja yhteiskappaleelle koronatilanteen vuoksi.

Tähkä julkaisi maanantai-iltana Instagramissa kuvapäivityksen, jossa kertoi, että hänellä ja lauluntekijä Timo Kiiskisellä on valmiina kappale, johon hän kutsuu artisteja osallistumaan:

”Nyt kun korona estää meitä suomalaisia kokoontumasta ja huoli lähimmäisistämme on suuri, haluan kutsua muut artistit mukaan auttamaan musiikin voimalla suomalaisia. Meillä on Kiiskisen Timon kanssa biisi valmiina. Kuka lähtee mukaan? Laittakaahan viestiä tulemaan kuka mukana.”

Mukaan ovat ilmottautuneet ainakin Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta, Michael Monroe, Janna, Samu Haber, Elastinen, Aki Tykki, Tuure Kilpeläinen, Mikael Gabriel, Erika Vikman, Mariska ja Mertsi Lindgren.

Suomessa on aiemminkin tehty yhteiskappaleita hyväntekeväisyyden hengessä. Niistä kenties tunnetuin on vuoden 1985 Apua! Orkesterin kappale Maksamme Velkaa, jonka sävelsi ja sanoitti Juice Leskinen.

Kappale tehtiin brittiläisen Band Aid -projektin hengessä. Band Aid -singleen liittyen järjestettiin kuuluisat Live Aid -hyväntekeväisyyskonsertit vuonna 1985.

Maksamme Velkaa -kappaleella esiintyi yhteensä 38 artistia mukaan lukien Heinäsirkka, Pertti Neumann, Ismo Alanko, Tuula Amberla, Martti Syrjä, Pave Maijanen, Matti Pellonpää ja Liisa Akimof. Levyllä kerättiin rahaa Etiopian nälänhädän uhreille, ja se myikin yli kultarajan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta