Muusikko Marko Haaviston nuoruuden esikuva oli Rauli Badding Somerjoki – Unelmien yhteistyön päätti Somerjoen äkillinen kuolema - Kulttuuri | HS.fi

Muusikko Marko Haaviston nuoruuden esikuva oli Rauli Badding Somerjoki – Unelmien yhteistyön päätti Somerjoen äkillinen kuolema

Marko Haaviston muusikontaitoihin ovat luottaneet myös muun muassa Topi Sorsakoski ja Aki Kaurismäki. Omien bändien johtaminen ja laulujen tekeminen ovat pysyneet Haavistolle tärkeimpinä.

Marko Haavisto on esiintynyt eri kokoonpanojen kanssa 35 vuoden ajan. ”Jos pääsee livetilanteeseen, ihmiset ovat kuulolla ja sinulla on jotain sanottavaa, kyllä he edelleen kuuntelevat. Se ei ole kadonnut mihinkään.”

18.3.2020 2:00 | Päivitetty 18.3.2020 6:31

Juurimusiikin parissa pitkän uran tehnyt Marko Haavisto on helppo tunnistaa talvisen Lahden rautatieasemalla. Poutahaukat- ja Vaeltava vitsaus -yhtyeiden johtajalla on päässään lierihattu ja jalassa teräväkärkiset nahkakengät.

Erottuminen on Haavistolle tuttua jo nuoruudesta. 1980-luvun Lahdessa kuunneltiin Eppu Normaalia ja AC/DC:tä, mutta Haavistoa miellyttivät niiden ohella Tapio Rautavaara, Roy Orbison ja Elvis.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat