Facebook esti ihmisten korona-aiheisia päivityksiä ”yhteisönormien vastaisina”, syynä bugi - Kulttuuri | HS.fi

Facebook esti ihmisten korona-aiheisia päivityksiä ”yhteisönormien vastaisina”, syynä bugi

Syynä oli Facebookin roskapostisuodattimissa ollut bugi, kertoi palvelun johtoon kuuluva Guy Rosen Twitterissä keskiviikkona.

Facebookin bugi esti koronauutisten jakamisen.

18.3.2020 11:31

Tiistai-iltana ja keskiviikkoaamuna monet Facebookin käyttäjät ihmettelivät, kun koronavirukseen liittyviä julkaisuja ei pystynyt jakamaan ollenkaan.

Näin kävi, kun yritti esimerkiksi jakaa koronaan liittyviä isojen medioiden uutisjuttuja. Palvelu ilmoitti niiden näkyvän vain käyttäjälle itselleen, koska ne olivat ”yhteisönormien vastaisia”, esimerkiksi roskapostia.

Syynä oli Facebookin bugi, selvisi keskiviikkona. Asiasta uutisoivat Yle sekä monet ulkomaiset mediat, kuten Business Insider.

Ylen mukaan Yle Uutisten omalta Facebook-sivultakin katosi tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä suuri osa siellä jaetuista sisällöistä.

Facebookin turvallisuusvalvonnasta vastaava Guy Rosen ilmoitti keskiviikkona Suomen aikaa Twitterissä, että kyseessä oli bugi palvelun roskapostisuodattimissa. Sillä ei Rosenin mukaan ollut tekemistä moderoinnin työvoiman kanssa.

Pian Rosen ilmoitti Twitterissä, että vika oli korjattu ja kaikki estetyt postaukset palautettu Facebookiin.

Keskiviikkona aamupäivällä ainakin Helsingin Sanomien ja Yle Uutisten Facebook-sivuilla jaetut korona-aiheiset jutut näkyivät normaalisti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat