Kansallisoopperan Valkyyrian ensi-ilta siirtyy syksyyn - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Ooppera

Kansallisoopperan Valkyyrian ensi-ilta siirtyy syksyyn

Kansallisoopperan Valkyyrian ensi-illan oli määrä olla toukokuun puolivälissä, mutta koronaviruksen vuoksi kaikki kevään esitykset on peruttu.

Kansallisoopperan uuden Nibelungin sormus -tuotannon ensimmäinen osa Reininkulta tuli ensi-iltaan syyskaudella 2019. Siinä esimerkiksi ja Fafner- ja Fasolt-jättiläisiä kuvattiin suurilla videoruuduilla. Fafnerin roolin lauloi Jyrki Korhonen (vas.) ja Fasoltin roolin Koit Soasepp. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 23.3. 15:26

Suomen kansallisoopperan uusi tuotanto Richard Wagnerin Valkyyria-oopperasta siirtyy tulevaan syksyyn. Alun perin ensi-illan oli määrä olla toukokuun puolivälissä, mutta koronaviruksen vuoksi Kansallisooppera on joutunut perumaan kaikki kevään esitykset.

Valkyyria on toinen osa Wagnerin Nibelungin sormus -oopperatetralogiasta. Kansallisoopperaan tehdään siitä uusi tuotanto Anna Kelon ohjaamana. Ensimmäinen osa Reininkulta sai ensi-iltansa syyskaudella 2019 ja seuraavien osien oli määrä tulla ensi-iltaan peräkkäisillä kausilla. Nyt Valkyyria kuitenkin siis siirtyy syksyyn 2020, Siegfried kevääseen 2021 ja Jumalten tuho kaudelle 2021–22.

Myös Kansallisbaletin tälle keväälle kaavailtu ensi-ilta COW siirtyy tulevalle syyskaudelle.

Wagnerin Ring-tetralogian ohjaaja Anna Kelo. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Esa-Pekka Salonen pakotettiin ”aikuisviihteen” pariin kesällä – nyt hän aloittaa Kansallisoopperassa Ringin, jonka ”miehityksessä ei ole heikkoa lenkkiä”

Anna Kelo oli punkkari, jolle tarjottiin vain topless-tarjoilijan töitä, mutta nyt hän ohjaa Kansallisoopperassa maailman suurimman oopperaklassikon

Ooppera-arvostelu|Kansallisoopperan Reininkulta on vanhanaikainen satu aikuisille