Maailman kuuluisin suojatie hiljeni, Abbey Roadin risteys saatiin kunnostettua - Kulttuuri | HS.fi

Maailman kuuluisin suojatie hiljeni, Abbey Roadin risteys saatiin kunnostettua

Britanniassa rajoitettiin tällä viikolla liikkumista ankarin kielloin.

The Beatles julkaisi Abbey Road -albumin syyskuussa 1969.­

28.3.2020 12:46

Ikoninen Abbey Roadin suojatie maalattiin kaikessa hiljaisuudessa uudelleen, kun koronavirus tyhjensi kadut tällä viikolla, kirjoittaa The Guardian.

Britannian pääministeri Boris Johnson asetti maanantaina uusia ankarampia rajoitteita liikkumiselle. Abbey Roadin suojatie kunnostetttiin heti tiistaina.

Vastamaalattua suojatietä voi ihailla nettikameran kautta.

Abbey Roadin suojatie on suosittu nähtävyys Lontoossa. Turistit pysäyttelevät sen kohdalla liikennettä poseeratessaan kuvissa kuin The Beatlesin jäsenet yhtyeen vuoden 1969 Abbey Road -albumin kansikuvassa.

Yleensä kovin ruuhkainen suojatie oli ehtinyt kulua melkein näkymättömiin.

Abbey Road -albumin kansi kuvattiin 8. elokuuta 1969 kello 11.35. Kuva otettiin kesken levyn nauhoitussession. Albumia nauhoitettiin viereisessä EMI:n levystudiossa. Albumista ja sen kansikuvasta tuli niin legendaarisia, että levy-yhtiön rakennus nimettiin niiden mukaan Abbey Road Studioksi.

Liikennettä ei suinkaan pysäytetty kuvauksia varten, vaan yhtyeen jäsenten oli varottava autoja. Kuvaaja Iain Macmillanilla ei ollut sen vuoksi kovinkaan paljoa aikaa maailmankuululle otokselleen. Hän otti vain kuusi kuvaa, joista yhdestä tuli yksi maailman tunnetuimmista valokuvista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat