Seela Sella nähdään syksyllä Hitlerinä Kansallisteatterin suurella näyttämöllä eikä Vallilassa, kuten oli tarkoitus - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Teatteri

Seela Sella nähdään syksyllä Hitlerinä Kansallisteatterin suurella näyttämöllä eikä Vallilassa, kuten oli tarkoitus

Michael Baranin ohjaama näytelmä Hitler ja Blondi nähdäänkin Kansallisteatterin suurella näyttämöllä eikä Vallilan väistönäyttämöllä.

Seela Sella on Hitler, Verneri Lilja saksanpaimenkoira Blondi. Kuva: Kari Sunnari / TTT

Julkaistu: 7.4. 12:43

Kansallisteatteri on siirtänyt syksyn Hitler ja Blondi -näytelmän suurelle näyttämölle. Hitler ja Blondi sai ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa helmikuussa ja sen oli syksyllä tarkoitus siirtyä esitettäväksi Kansallisteatterin Vallilaan valmistuvaan väistötilaan.

Teoksen on ohjannut Michael Baran ja sen pääroolin Hitlerinä näyttelee Seela Sella.

”Siirsimme teoksen, jotta saamme sen turvallisesti näyttämölle. Vallilaa ei päästy rakentamaan niin nopeasti kuin suunniteltiin, ja tällä rajaamme riskejä”, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.

Hitlerin ja Blondin kevään esityksistä peruuntui Tampereella neljätoista. Näytelmän on suunniteltu jatkavan TTT:ssä alkusyksyllä ennen kuin se siirtyy Kansallisteatteriin.

Se, että teos esitetään Helsingissä suurella näyttämöllä, tarjoaa myös useammalle katsojalle mahdollisuuden päästä katsomaan se.

”Tämä palvelee yleisöä kyllä siinä mielessä. Seelakin on iloinen, suuri näyttämö on kuitenkin hänelle kotipesä”, Myllyaho sanoo.

Syksyn liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä.

Vallilan Kansallisteatterin on tarkoitus avautua yleisölle syyskuun lopussa, Myllyaho kertoo. Ensi-iltateosta hän ei vielä paljasta.

Myllyahon mukaan Train Factorylla rakennetaan paraikaa seiniä ja vessoja. Kun ne ovat valmiit, päästään rakentamaan näyttämöä ja katsomoa. Tilasuunnittelun on tehnyt lavastaja Kati Lukka.

”Veikkaan, että siitä tulee kyllä tosi hieno paikka”, Myllyaho sanoo.

Yleisöä Vallilaan mahtuu saman verran kuin pienelle näyttämölle, kolmisensataa.

Kansallisteatterin Kaisaniemen puoleisen pienen puolen pitkään odotettu remontti on Myllyahon mukaan päässyt koronavirusepidemiasta huolimatta alkamaan aikataulussa. Pienen puolen on tarkoitus avautua Minna Leinon ohjaamalla juhlanäytelmällä syksyllä 2023.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat