Koronaepidemia sai 150 suomalaismuusikkoa tekemään valtaisan yhteiskappaleen – hanke alkoi yhdestä Instagram-kuvasta - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Musiikki

Koronaepidemia sai 150 suomalaismuusikkoa tekemään valtaisan yhteiskappaleen – hanke alkoi yhdestä Instagram-kuvasta

Lauri Tähkän säveltämä kappale sävellettiin ja tuotettiin etäyhteyksin.

Projektissa on mukana 150 suomalaismuusikkoa.

Julkaistu: 9.4. 7:56

Perjantaina julkaistava hyväntekeväisyyskappale Uuden edessä on syntynyt poikkeuksellisella tavalla. Etäyhteyksin tuotettu ja sävelletty kappale on yksi laajimmista suomalaisia muusikoita yhdistäviä hyväntekeväisyystempauksista.

Muusikko Lauri Tähkän ja lauluntekijä Timo Kiiskisen ideasta syntynyt projekti käynnistyi alle neljä viikkoa sitten, kun he esittivät Instagramissa suomalaisille musiikintekijöille kutsun osallistua hyväntekeväisyyskappaleen tekemiseen.

Mukaan lähti 150 muusikkoa. Heiltä pyydettiin yksi vapaamuotoinen soitto- tai laulusuoritus yksinkertaisen demon päälle. Sääntönä oli, että tuottajat käyttävät kaikista lähetetyistä jotain lopullisessa kappaleessa.

Uuden edessä -kappaleella esiintyvät muun muassa Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Vesala, Alma, JVG, Anssi Kela, Chisu, Arttu Wiskari, Samu Haber, Maija Vilkkumaa, Anna Puu, Mikael Gabriel, Sanni, Jukka Poika, Katri Helena ja Tuure Kilpeläinen.

Tuottamisesta vastasivat Jukka Immonen, Jurek, Antti Riihimäki ja Eppu Kosonen.

”Vaikka korona on rokottanut myös musiikki- ja kulttuurikenttää raskaalla tavalla, olen iloinen että meistä näin monella oli sydäntä, voimia ja halua ajatella myös muita”, kiittelee kappaleen säveltänyt Tähkä.

Kappaleen suoratoistokuunteluista ja radiosoitoista kertyvät tuotot ohjataan Punaisen Ristin kautta koronavirusepidemiasta kärsivien auttamiseen kotimaassa. Kaikki hankkeessa mukana olevat tahot ja henkilöt ovat mukana ilman palkkioita. Myös kaikki levy-yhtiöt ovat mukana talkoohengessä.

Uuden edessä -kappale ja video julkaistaan 10.4. Video esitetään myös Ylen Kaikki kotona livessä perjantaina 10.4.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat