Kehutussa Noughts + Crosses -sarjassa mustat hallitsevat kovalla kädellä valkoisia – Tuotanto kompastuu alleviivaamiseen ja roolihenkilöiden ohuuteen - Kulttuuri | HS.fi

Kehutussa Noughts + Crosses -sarjassa mustat hallitsevat kovalla kädellä valkoisia – Tuotanto kompastuu alleviivaamiseen ja roolihenkilöiden ohuuteen

HBO:n Noughts + Crosses -sarja sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Britanniasta tuli afrikkalaisten siirtomaa 700 vuotta sitten.

Sephy (Masali Baduza) ja Callum (Jack Rowan) solmivat suhteen, vaikka se on heidän erisävyisten ihojensa vuoksi laissa kielletty.

19.4.2020 2:00

On kulunut 700 vuotta siitä, kun Aprica-niminen suurvalta on valloittanut siirtomaikseen koko Euroopan ja samalla myös Albionin, jonka me tunnemme Britanniana. Siitä lähtien valkoihoiset ovat eläneet alistetussa asemassa.

Yliopistoissa, joiden opiskelijat ovat kaikki mustaihoisia, opetetaan, että epätasa-arvo johtuu valkoihoisten luontaisista ominaisuuksista. Kun musta poliisi käyttää vähempiarvoisiin sumeilematonta väkivaltaa, uutiset kertovat poliisiin kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat