Helsingin ”etävappu” saa vielä yhden ulottuvuuden: JVG esiintyy virtuaalitodellisuuteen rakennetulla Helsingin Senaatintorilla - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Musiikki

Helsingin ”etävappu” saa vielä yhden ulottuvuuden: JVG esiintyy virtuaalitodellisuuteen rakennetulla Helsingin Senaatintorilla

Etävapun keikalle voi osallistua puhelimella tai tietokoneella.

JVG esiintymässä Mäntsälässä kesällä 2019.

Julkaistu: 23.4. 14:00

Rap-duo JVG esiintyy livekonsertissa virtuaalitodellisuuteen rakennetulla Helsingin Senaatintorilla vappuaattona 30. huhtikuuta kello 19 alkaen.

Virtuaalikeikka hyödyntää pelimaailmasta tuttuja elementtejä. Yleisö voi liittyä keikalle omilla älypuhelimillaan tai tietokoneillaan www.helsinkikanava.fi ja www.burst.fi. VR-laseja ei tarvita.

Keikalle kirjautuneet voivat valita itselleen avattaren tanssimaan yleisön joukkoon. Yleisö voi olla reaaliaikaisessa yhteydessä myös artisteihin eleillä, suosionosoituksilla ja emojeilla.

Keikan tarjoavat Helsingin kaupunki ja Fullsteam Agency yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin kanssa. Vappukeikan esikuva on vuosi sitten Fortnite: Battle Royale -videopelissä järjestetty DJ Marshmellon konsertti, joka keräsi yli kymmenen miljoonaa osallistujaa.

Jo aiemmin on uutisoitu, että esimerkiksi Havis Amandan lakitus tapahtuu tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Lakitusvuorossa oleva Taideyliopiston ylioppilaskunta toteuttaa virtuaalilähetyksen yhteistyössä Helsingin kaupungin ja VR-studio Zoanin kanssa.

Lakituksen näkee etänä muun muassa samaisesta www.burst.fi-verkko-osoitteessa vappuaattona kello 17.45 alkaen.

JVG:n keikka on rakennettu Zoanin kehittämän Burst Live -teknologia-alustan päälle.

”Olemme kehittäneet alustaa jo pitkään, ja korona loi tarpeen ottaa se käyttöön. Mikäpä olisi parempi tapa kuin kotikaupungin etävapun ohjelman mahdollistaminen”, Zoanin toimitusjohtaja ja perustaja Miikka Rosendahl sanoo tiedotteessa.

”Tää on se keikka, kun ikuinen vappu muuttuu kotoisaksi etävapuksi ja tuodaan vähän juhlaa tähän poikkeukselliseen kevääseen. Nyt tehdään historiaa viettämällä vappua kotoa käsin, mutta silti yhdessä”, JVG kommentoi tulevaa vappukeikkaa.

”JVG:n live-keikka virtuaalisessa Helsingissä on osa kaupungin etävapun monipuolista kattausta, jolla haluamme mahdollistaa näissä poikkeusoloissa mahdollisimman hyvän vapun kaikille. Virtuaalitodellisuudessa toteutettavan ohjelman ansiosta voimme viettää kaikkien aikojen etävappua yhdessä erikseen”, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kommentoi.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri