Komediasarja Tuho-osastosta tunnettu näyttelijä Sam Lloyd on kuollut - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Kuolleet

Komediasarja Tuho-osastosta tunnettu näyttelijä Sam Lloyd on kuollut

Useissa amerikkalaisissa tv-sarjoissa vuosikymmenten aikaan esiintynyt Sam Lloyd oli kuollessaan 56-vuotias.

Sam Lloyd vuonna 2007.

Julkaistu: 2.5. 11:49

Yhdysvaltalainen näyttelijä ja muusikko Sam Lloyd on kuollut, uutisoivat useat amerikkalaismediat. Tiedon Lloydin kuolemasta on vahvistanut Varietylle hänen agenttinsa. Lloyd oli kuollessaan 56-vuotias.

Varietyn mukaan Lloydilla todettiin aivokasvain vuoden 2019 alussa, ja syöpä levisi myöhemmin myös muualle elimistöön.

Lloyd tunnetaan parhaiten asianajaja Ted Bucklandin roolista komediasarjassa Tuho-osasto (englanniksi Scrubs). Myös Suomessa vuosien ajan esitetty sarja keskittyi Sacred Heartin sairaalaan ja sairaalan henkilöstön elämään. Suosittua sarjaa tehtiin vuoteen 2010 saakka, ja Lloyd oli mukana sarjassa lähes sen loppuun saakka.

Tuho-osaston lisäksi Lloyd esiintyi pitkän uransa aikana lukuisissa muissa tv-sarjoissa, erityisesti komedioissa. Lloyd vieraili tai esiintyi sivuroolissa muun muassa Seinfeldissa, Täydellisissä naisissa, Veljemme on nero -sarjassa ja Modernissa perheessä.

Näyttelemisen lisäksi Lloyd teki myös musiikkia. Hän lauloi a cappella -yhtye The Blanksissa, joka vieraili myös Tuho-osastossa.

Lloydin setä on näyttelijä Christopher Lloyd, joka muistetaan erityisesti Paluu tulevaisuuteen -trilogian Emmett ”Doc” Brownin roolista.

Sosiaalisessa mediassa Lloydia ovat muistelleet muun muassa Tuho-osaston luoja Bill Lawrence ja sarjan päätähti Zach Braff.

”Sam oli yksi hauskimmista näyttelijöistä, joiden kanssa minulla on ollut kunnia työskennellä”, Braff kirjoitti Twitterissä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri