Ylen Timanttinen keikka -musiikkisarja jatkuu, ja lavalle nousee 22-Pistepirkko - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisio

Ylen Timanttinen keikka -musiikkisarja jatkuu, ja lavalle nousee 22-Pistepirkko

”Toivon, että näitä tehdään vielä kymmenen vuotta lisää”, sanoo Timanttinen keikka -ohjelmia isännöivä Sami Kuoppamäki.

Timanttinen keikka -sarjan uuden setin avaa 22-Pistepirkko. Heitä jututtaa Sami Kuoppamäki (edessä). Kuva: Tommi Tapola / Yle

Julkaistu: 5.5. 2:00, Päivitetty 5.5. 10:17

Koronavirus päätti monien odottaman keikka­kevään ja -kesän ennen kuin ne ehtivät edes alkaa. Mutta onneksi on televisio. Keikkapaikkojen hämyyn kaipaavien oloa helpottaa muun muassa Ylen Timanttinen keikka -konserttisarja, joka saa nyt jatkoa kuuden jakson verran.

Sarjan keikat on taltioitu tuttuun tapaan Helsingin G Live­labissa viime vuoden aikana. Silloin klubien ovet olivat vielä auki ja yleisö pääsi lähietäisyydeltä nauttimaan musiikista.

”Se, että ohjelma sattuu tulemaan ulos tällaiseen aikaan, tuo oman jännän lisänsä”, myöntää sarjaa alusta asti isännöinyt muusikko Sami Kuoppamäki.

Ajoitus ei voisi olla parempi. Tarjoamansa musiikin lisäksi sarja alleviivaa esittävien taiteiden parissa ahertavien ihmisten työn merkitystä. ”Valtaosa alan toimijoista on freelancereita. On tämä ihan horroria monille, koska suojaa tai turvaa ei ole.”

Vaikka tilanne on tukala, se ei ole tullut jäädäkseen. Kuoppamäki toivoo asioiden heijastuvan parempaan tulevaisuuteen. Ehkä alalla työskentelevien asia otetaan päättävissä pöydissä tästedes vakavammin.

Sekin ilahduttaa, että ala itse on etsinyt luovia ratkaisuja.

”Kyllä sen huomaa, että ympärillä säpistään nyt tosi paljon esimerkiksi striimauksen mahdollisuuksista.”

Oli paikalla yleisöä tai ei, timanttisen keikan tekevät tietysti esiintyjät. Sarjan kaava on tuttu ja hyväksi havaittu: bändit ja artistit soittavat, ja väliin leikataan Kuoppamäen tekemiä haastatteluja.

Mikä parasta, lavalle nousee jälleen enimmäkseen artisteja, joita ei ole nähty joka toisessa musiikkiohjelmassa parin viime vuoden aikana: 22-Pistepirkko, Ursus Factory, Asa, Erin, Onni Boi ja Melrose.

”Kyse ei ole varsinaisesti ­uudesta kaudesta, vaan koko ohjelman tarkoituksena on koota laajempi kokonaisuus mahtavista keikoista ja artisteista. Nämä kaikkihan jäävät Areenaan katseltavaksi milloin tahansa”, Kuoppamäki muistuttaa.

”Toivon, että näitä tehdään vielä kymmenen vuotta lisää. Tahtotila on tehdä niin kauan kuin bändejä vain riittää – ja niitähän riittää.”

Timanttinen keikka, Teema klo 21.55 ja Yle Areena.

Televisioarvostelu|Brittidokumenttisarja yrittää tarkastella pornoa tuoreesta näkökulmasta mutta lipsahtaa tosi-tv:stä tutun provosoinnin puolelle

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat