Tom Cruise tekee elokuvan avaruudessa yhteistyössä Nasan ja Elon Muskin kanssa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Elokuva

Tom Cruise tekee elokuvan avaruudessa yhteistyössä Nasan ja Elon Muskin kanssa

Elokuva kuvataan Kansainvälisellä avaruusasemalla, kertoo Nasa.

Tom Cruise tunnetaan lukuisista toimintaelokuvistaan.

Julkaistu: 6.5. 8:46

Toimintatähti Tom Cruise tekee seuraavaa elokuvaansa avaruudessa, tiedotti Yhdysvaltain kansallinen ilmailu- ja avaruushallinto Nasa tiistaina.

”Nasa on innoissaan voidessaan tehdä Tom Cruisen kanssa elokuvaa Kansainvälisellä avaruusasemalla”, Nasan pääjohtaja Jim Bridenstine kirjoitti Twitterissä.

Yhdeksi elokuvantekemisen pontimeksi Bridenstine mainitsi halun houkutella alalle ja Nasaan ”uuden sukupolven insinöörejä ja tieteentekijöitä”.

Nasan tviitin jälkeen elokuvasivusto Deadline kertoi, että Cruise tekee parhaillaan yhteistyötä Teslan ja SpaceX:n omistajan Elon Muskin kanssa. Tarkoituksena on julkaista elokuva, joka on kuvattu ensi kertaa avaruudessa.

Projekti on vasta alkuvaiheessa, Deadline kertoi.

57-vuotias Cruise tunnetaan rohkeudestaan ja itse toteutetuista stunteista omissa elokuvissaan. Hän esimerkiksi lensi hävittäjiä tulevassa Top Gun: Maverick -elokuvassaan ja kiipesi maailman korkeimpaan rakennukseen eli Dubain 828-metriseen Burj Khalifa -pilvenpiirtäjään kuvatessaan Mission: Impossible Ghost Protocol -elokuvaa vuonna 2011.

Toisen Cruisen tulevan elokuvan, Mission: Impossible 7:n kuvaukset keskeytettiin helmikuussa, kun koronavirusepidemia puhkesi Italiassa. Sittemmin tauti johti maailmanlaajuisesti elokuva- ja tv-tuotantojen keskeyttämiseen ja elokuvateattereiden sulkemiseen.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat