Kehuttu Unorthodox-sarja perustuu omaelämäkerralliseen romaaniin, joka saadaan suomeksi tammikuussa 2021 - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Kirjallisuus

Kehuttu Unorthodox-sarja perustuu omaelämäkerralliseen romaaniin, joka saadaan suomeksi tammikuussa 2021

Deborah Feldman kirjoitti kokemuksistaan ankarassa ortodoksijuutalaisten yhteisössä kirjan, joka menestyy nyt Netflix-sarjana.

Deborah Feldman jätti New Yorkin Williamsburgin ankaran juutalaisyhteisön ja kirjoitti kokemuksistaan menestysteoksen.

Julkaistu: 11.5. 14:47

Netflixissä suurta huomiota ja kriitikoiden kehuja saanut Unorthodox-sarja on Yhdysvalloissa nostanut bestseller-listoille myös Deborah Feldmanin muistelmateoksen Unorthodox – The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots, johon sarja perustuu. Kirja saadaan Tammen kustantamana suomeksi alkuvuonna 2021, kustantamo kertoo tiedotteessaan.

Unorthodox-sarjan pääosassa nähdään loistava israelilainen näyttelijä Shira Haas.

Deborah Feldman (s. 1986) eli lapsuutensa ja nuoruutensa New Yorkin ortodoksijuutalaisessa hasidiyhteisössä, jossa tiukasti valvotut uskonnolliset säännöt hallitsivat hänen elämäänsä. Teini-ikäisenä vastentahtoisesti solmitussa, seksuaalisesti ja emotionaalisesti toimimattomassa järjestetyssä avioliitossa kypsyi vähitellen päätös jättää yhteisö.

Tultuaan 19-vuotiaana raskaaksi Feldman lähti etsimään omaa elämäänsä Berliinistä, jonne hänen äitinsä oli jo aiemmin muuttanut. Myös hän oli halunnut irtautua vanhoillisesta yhteisöstä.

Kolumni|Netflixin Unorthodox on erityinen tv-sarja

Televisio|Nämä 28 tv-sarjaa kannattaa katsoa nyt, kun vietät suuren osan ajasta kotona – HS:n kulttuuri­toimitus suosittelee uutuuksia ja klassikoita

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat