Uudenmaan rahaston kulttuuripalkinto ohjaaja-koreografi Reija Wäreelle - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Apurahat

Uudenmaan rahaston kulttuuripalkinto ohjaaja-koreografi Reija Wäreelle

Suomen kulttuurirhaston Uudenmaan rahasto jakoi yhteensä 1,3 miljoonaa taiteelle ja kulttuurille.

Reija Wäre sai Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston yllätyspalkinnon.

Julkaistu: 12.5. 2:00

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto jakaa yhteensä 1,3 miljoonaa euroa Uudenmaan taiteelle ja kulttuurille. Suurin apuraha, 40 000 euron kärkihankeapuraha, myönnettiin Nuoren Voiman Liitolle laajan digitaalisen kirjallisuushankkeen toteuttamiseen.

Hanke on Nuoren Voiman Liiton yhdessä Elävän kuvan keskus ELKE:n, Aalto-yliopiston Aalto Studiosin, Taideyliopiston kirjoittamisen maisteriohjelman ja Nokturno.fi-runous­sivuston yhteinen kehittämishanke. Sen tarkoituksena on lisätä suuren yleisön, kirjallisuuskentän ja ohjelmoijien tietoisuutta digitaalisesta kirjallisuudesta ja sen mahdollisuuksista.

Ilman hakua, yllätyksenä annettava 15 000 euron kulttuuripalkinto myönnettiin ohjaaja-koreografi Reija Wäreelle. Palkintoperusteissa kerrotaan Wäreen olevan ”rajat ylittävien, monipuolisten askelmerkkien tanssittaja”. Vuonna 1972 syntynyt Wäre on työskennellyt pitkään koreografina ja ohjaajana teattereissa, televisiossa ja elokuvissa. Hän ollut myös rakentamassa esimerkiksi Antti Tuiskun, Robin Packalenin, Jenni Vartiaisen ja Cheekin konserttien koreografioita ja esityksiä.

Uudenmaan rahaston vuoden työskentelyapurahan saivat Piia Leino kirjalliseen työskentelyyn, Hannimari Heino italiankielisen nykyrunouden suomentamiseen, kuvataiteilija Anu Raatikainen taiteelliseen työskentelyyn sekä näytelmäkirjailija Pipsa Lonka kirjalliseen työskentelyyn. Puolivuotisen työskentelyapurahan sai 30 taiteilijaa.

Apurahan hakijoita oli yhteensä 2 236. Apuraha myönnettiin 159:lle ja niiden keskisuuruus oli noin 8 000 euroa. Koronakriisin vuoksi jaettiin 140 000 euroa ylimääräisinä pieninä kriisiapurahoina.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat