Eroasunnot-yhtiössä tapahtuu taas, kun suosikkisarja Ex-onnelliset palasi ruutuun uusin jaksoin - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisio

Eroasunnot-yhtiössä tapahtuu taas, kun suosikkisarja Ex-onnelliset palasi ruutuun uusin jaksoin

Ex-onnelliset-komediasarjan luojan Johanna Vuoksenmaan johtamassa tiimissä työskentelee viisi käsikirjoittajaa. Yksi heistä on Kumman kaa -sarjasta tuttu Minna Koskela, jolle työskentelytapa sopi hyvin. ”Rakastin sitä!” hän sanoo.

Ex-onnelliset-sarjan kolmannella kaudella Suviannalle (Essi Hellén) ilmaantuu uusi elämänsuunta. Tähtisumu (Ella Peltonen) ja Arto (Pertti Sveholm) seuraavat vierestä. Kuva: C More

Julkaistu: 13.5. 2:00, Päivitetty 13.5. 10:16

Artisti Vesta laulaa riipaisevassa erokappaleessaan Sun katu, kuinka ”tää katu on sun, mut loput kaupungista mun”. Etupiirien jakoa tarvitaan, etteivät entiset rakastavaiset turhaan törmäile toisiinsa.

Täysin toisenlaiseen lähtökohtaan perustuu Johanna Vuoksenmaan luoma komediasarja Ex-onnelliset. Idea kahden kauden verran pyörineessä sarjassa on, että ex-pariskunnat muuttavat varta vasten samaan taloon – eronsa jälkeen.

Eroasunnot-yhtiö on suunniteltu eronneille vanhemmille ja heidän lapsilleen. Vuoroviikkosysteemi hoituu liikuteltavan seinän paikkaa vaihtamalla, joten kenenkään ei tarvitse vaihtaa kotia vuoron vaihtuessa.

Ja kun entiset puolisot ovat pakotettuja pyörimään lähellä toisiaan, syntyy katsojan iloksi runsaasti herkullisia tilanteita.

Suositun sarjan kolmas kausi alkoi juuri C More -palvelussa, ja neljäskin kausi nähdään tämän vuoden puolella.

Uusia jaksoja on ollut kirjoittamassa pääkäsikirjoittajana toimineen Johanna Vuoksenmaan lisäksi viisihenkinen tiimi. Yksi uusista käsikirjoittajista on Kumman kaa -sarjan luojana tunnettu Minna Koskela.

Ensin Vuoksenmaa ja erillinen suunnittelutiimi päättivät tarinan suurista linjoista. Sitten Koskela ja muut jaksojen ”aukikirjoittajat” keksivät, millaisten käänteiden kautta päädytään esimerkiksi tilanteeseen, jossa yksi pariskunta eroaa.

Minna Koskelalle työskentelytapa sopi.

”Rakastin sitä! Muutoin kehittelen niin paljon tarinoita alusta alkaen. Nyt oli ihanaa, että tarina oli jo olemassa ja sain keksiä sitä kuljettavia motiiveja ja ristiriitoja. Taustalla oli hyvä suunnittelutiimi, joten koin, että olin hyvissä käsissä ja sain peuhata turvallisen kaukalon keskellä.”

Koskelan ja Heli Sutelan Kumman kaa -sarjasta (2003–2005) kehittyi aikoinaan valtava ilmiö. Millaista Koskelasta oli nyt hypätä kirjoittamaan jo valmiiksi suosittua sarjaa?

”Ei ollut paineita, sillä Johanna oli kuitenkin pääluoja. Hän vastasi esimerkiksi siitä, millaiset käänteet olivat sarjan historian kannalta mahdollisia, ja piti langat tällä tavoin käsissään.”

Tyypillisen erokomedian tapaan sarjassa riittää hahmoja, sillä mukana on entisiä ja nykyisiä kumppaneita, ”omia” ja bonuslapsia sekä päälle liuta sukulaisia ja ystäviä.

Uusia hahmoja saadaan jälleen mukaan, Koskela paljastaa. Omaa suosikkihahmoaan hän ei halua kertoa.

”Se on sama kuin suosikkioppilaissa tai suosikkilapsissa, ei nimiä kannata listata. Ennemmin kannattaa yrittää rakastaa kaksin verroin niitä, joihin ei heti rakastunut. Pian saattaa huomata, että onkin heihin ­aivan hullaantunut, sillä rakkaus lisääntyy rakastamalla.”

Ex-onnelliset, C More.

Minna Koskelan (vas.) ja Heli Sutelan Kumman kaa -sarjasta (2003–2005) tuli valtava komediailmiö. Koskela ja Sutela esittivät sarjassa räväköitä ystävyksiä Ellua ja Annia. Kuva: Johanna Vuoksenmaa

Televisioarvostelu|Tulkki-elokuva käsittelee toisen maailmansodan synkkää perintöä mutta ei edes yritä päästä teemoissaan kovin syvälle

Televisioarvostelu|Netflixin Too Hot to Handle on erilainen deittiohjelma: rantalomalle kerätyiltä seksikkäiltä nuorilta on kielletty jopa pussailu

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat