Kotimaiset nimikkeet voittivat Storytelin palkinnot parhaimmille äänikirjoille - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Kirjallisuus

Kotimaiset nimikkeet voittivat Storytelin palkinnot parhaimmille äänikirjoille

Neljästä voittajasta kaksi on lukenut Pirjo Heikkilä.

Julkaistu: 16.5. 14:35

Kotimaiset äänikirjat kahmivat palkintoja perjantai-iltana ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä Storytel Awards -gaalassa. Koronavirustilanteen tähden juhla järjestettiin virtuaalisena.

Palkintojen esivalintalistat koottiin Storytelin suosituimpien ja parhaiten arvioitujen äänikirjojen joukosta, joista yleisö sai äänestää finaaliin viisi parasta kirjaa. Niiden joukosta erikseen nimetyt raadit valitsivat voittajat.

Tunnustuksen suuruus on 1 000 euroa – siis sekä voittajateoksen kirjoittajalle että äänikirjan lukijalle kummallekin.

Kaunokirjallisuuden voittajaksi nousi Anni Saastamoisen sinkkunaisen elämästä kertovan esikoisromaanin Sirkka (Kosmos) Pirjo Heikkilän lukemana.

Jännitys ja dekkarit -sarjan voittajaksi raati valitsi yksimielisesti Max Seeckin trillerin Uskollinen lukija (Tammi). Äänikirjaksi sen on lukenut Satu Paavola.

Parhaaksi tietokirjaksi nimettiin Venla Pystysen ja Linda-Maria Roineen kirjoittama elämäkerta Mercedes Bentso – Ei koira muttei mieskään (Johnny Kniga), jonka lukee Roine itse.

Lasten ja nuorten kirjallisuus -kategorian voittaja on kirjallisuudentutkija Maria Laakson ja kuvittaja Johanna Rojolan tietokirja Taltuta klassikko(Tammi). Myös sen lukija on Pirjo Heikkilä.

Kirjakauppaliiton tilastojen mukaan äänikirjamyynti vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana on kaksinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

”Äänikirjat ovat tuoneet monelle iloa, viihdettä ja lohtua poikkeusolojen keskelle”, Storytelin markkinointipäällikkö Hanna Walldén sanoo.

Viime vuonna pelkästään Storytelissä kuunneltiin äänikirjoja yhteensä 14,3 miljoonaa tuntia, mikä on 14,2 miljoona tuntia enemmän kuin kolme vuotta aikaisemmin vuonna 2016.

Yksittäisten kirjojen kuuntelumääriä Storytel ei kerro. Lajityypeistä erityisen suosittuja ovat dekkarit ja true crime.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat