Euroviisut järjestetään ensi vuonna Rotterdamissa – koronapandemia esti tämän vuoden tapahtuman - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisio

Euroviisut järjestetään ensi vuonna Rotterdamissa – koronapandemia esti tämän vuoden tapahtuman

Ainakin 18 tämän vuoden kilpailuun valittua artistia on kertonut edustavansa maataan myös ensi vuonna.

Julkaistu: 17.5. 7:13

Euroviisut aiotaan järjestää ensi vuonna Hollannin Rotterdamissa, kertoo Euroopan yleisradioliitto EBU tiedotteessa. Tämän vuoden Rotterdamiin suunniteltu viisutapahtuma jouduttiin perumaan koronaviruspandemian vuoksi.

Laulukilpailun tilalle laadittiin kuitenkin korvaava tv-show, joka esitettiin suorana lähetyksenä lauantaina. Europe Shine A Light -ohjelmassa esiintyivät muun muassa niiden 41 maan euroviisuedustajat, joiden oli määrä osallistua tämän vuoden Euroviisuihin Rotterdamissa.

Ensi vuoden Euroviisujen päivämäärät on määrä julkistaa myöhemmin. EBU:n mukaan koronavirus vaikuttaa todennäköisesti myös ensi vuoden tapahtuman järjestelyihin.

Kilpailuorganisaation vastaavan johtajan Martin Österdahlin mukaan on tärkeää, että ensi vuoden tapahtumasta päästiin sopimaan hollantilaisten järjestäjätahojen kanssa.

”Olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt eteenpäin. On todella tärkeää, että Eurovision-laulukilpailu tekee paluun ensi vuonna”, hän sanoi tiedotteessa.

EBU:n mukaan 18 tämän vuoden kilpailuun valittua artistia on ilmoittanut, että heidän on määrä edustaa maataan kisassa myös ensi vuonna.

Suomen vuoden 2021 euroviisuedustajan etsinnän on aiemmin kerrottu alkavan syyskuussa, kun Ylen Uuden musiikin kilpailun (UMK) kappalehaku aukeaa.

Tämän vuoden viisuihin valittiin Suomen edustajaksi Aksel Kankaanranta, joka menetti viisumatkansa tapahtuman peruuntumisen myötä. Kankaanranta on kertonut aikovansa osallistua myös seuraavaan UMK:hon.

Hollanti sai vuoden 2020 kilpailun järjestämisoikeuden Duncan Laurencen voitettua vuoden 2019 viisut.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri