Tubettaja Roni Backista tulee tv-juontaja – Uudistaa jo 15 vuotta jatkuneen suomalaisten suosikkiohjelman - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisio

Tubettaja Roni Backista tulee tv-juontaja – Uudistaa jo 15 vuotta jatkuneen suomalaisten suosikkiohjelman

Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Roni Back aloittaa Hauskat kotivideot -sarjan juontajana Sampo Marjomaan jälkeen.

Tubettaja Roni Back on Hauskat kotivideot -ohjelman uusi juontaja. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Julkaistu: 18.5. 15:35

Vuodesta 2005 lähtien pyörinyt Hauskat kotivideot -ohjelma uudistuu, kun Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Roni Back alkaa juontaa sarjaa syksyllä. Samalla muuttuu myös ohjelman nimi. Se kuuluu tästä eteenpäin: Hauskat kotivideot by Roni Back.

”Meillä on miljoona ideaa ohjelman tekemiseen. Tuomme mukaan interaktiivisuutta, tubemaisia elementtejä kuten esimerkiksi erilaisia haasteita”, Back kertoo.

Se tarkoittaa, että kun aiemmin ohjelmassa oli juonto ja sen jälkeen videoklippi, uudessa ohjelmassa näitä sekoitetaan enemmän. Myös juontaja Back tulee siis näkymään ruudussa paljon.

Back mietti pitkään tarttuuko juontajapestiin, vaikka hänet onkin viime vuosina nähty usein vierailijana eri televisio-ohjelmissa.

”Youtube-video kestää kymmenen minuuttia, televisiojakso 45 minuuttia. Mutta omaa ohjelmaa tarjotaan vain harvoin, ja olen supermotivoitunut ja innoissani tästä.”

Back paitsi juontaa myös käsikirjoittaa, valitsee videot ja kuvaa ohjelman tiiminsä kanssa, johon kuuluu hänen lisäkseen kaksi henkeä.

Kolmen hengen tekijätiimi on saanut vapaat kädet ohjelman uudistamiseen, mutta Back kertoo, että hänelle on tärkeää, että vanhat katsojat nauttivat sarjasta edelleen.

Sampo Marjomaa oli mukana Hauskat kotivideot -ohjelmassa vuodesta 2005 lähtien. Kuva: Jonna Öhrnberg

"On suuri kunnia päästä jatkamaan näin tunnettua ja rakastettua formaattia. Tosin viime aikoina olen vältellyt edellisten kausien katsomista, jotten ottaisi liikaa vaikutteita Sampo Marjomaan tyylistä”, hän kertoo.

Ohjelma perustuu Yhdysvalloissa ABC-kanavalla esitettyyn America’s Funniest Home Videos -ohjelmaformaattiin. Sen ideana on näyttää kotivideoita kuvatessa tapahtuneita kommelluksia. Monilla tuotantokausilla ohjelmassa on amerikkalaisten videoiden lisäksi nähty myös kotimaisia kotivideoita.

Hauskat kotivideot by Roni Back alkaa Nelosella syyskuussa. HS ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat