Hassisen Koneen paluu siirtyy vuodella eteenpäin - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Musiikki

Hassisen Koneen paluu siirtyy vuodella eteenpäin

Yhtyeen oli tarkoitus juhlia tänä kesänä 40-vuotista olemassaoloaan, mutta koronaepidemian vuoksi juhlinta siirtyy vuoteen 2021.

Ismo Alanko, Reijo Heiskanen (takana), Jussi Kinnunen ja Harri Kinnunen valmistautuivat viime marraskuussa Kaapelitehtaalla Ismo Alangon yhtyeen treenitiloissa tulevan kesän konsertteihin. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Julkaistu: 19.5. 10:21

Suomi-rockin legendaarisen yhtyeen Hassisen Koneen paluukeikat siirtyvät vuodella eteenpäin.

Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä 40-vuotisjuhliensa kunniaksi alkuperäisnelikolla Joensuun Kerubi-klubilla, Provinssissa ja lopulta yhtyeen koko historian kattavan suurkokoonpanon kanssa Ratinan stadionilla Tampereella.

Hassisen Koneen edellisestä keikasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Koronaepidemian vuoksi keikat siirtyvät kuitenkin nyt vuoteen 2021.

Yhtyeen alkuperäiskokoonpano (Ismo Alanko, laulu ja kitara, Reijo Heiskanen, kitara ja laulu, Jussi Kinnunen, basso ja laulu sekä Harri Kinnunen, rummut) pitää Joensuun Kerubissa viisi keikkaa 22.–26. kesäkuuta 2021. Bändin ainoa festivaaliesiintyminen toteutuu Seinäjoen Provinssin päälavalla myöhemmin ilmoitettavana päivänä.

Hassisen Koneen paluukeikkojen huipennus koetaan Tampereen Ratinan stadionilla 7. elokuuta 2021.

Aiemmin ostetut liput käyvät kaikille keikoille sellaisenaan. Jos uusi päivä ei käy, niin liput voi palauttaa 8. elokuuta 2020 mennessä ostopaikkaan. Provinssin lippupalautusten viimeinen palautuspäivä on 25. kesäkuuta. Jo ennakkoon loppuunmyytyjen Kerubin ja Ratinan keikkojen mahdollisista myyntiin vapautuvista lipuista tiedotetaan myöhemmin.

”Olemme treenanneet paljon, ja bändi on kovassa iskussa. Olemme odottaneet innolla tämän kesän keikkoja, mutta näissä olosuhteissa ei ole muuta mahdollisuutta kuin siirtää ne ensi vuoteen. Pidämme koneen hyvin öljyttynä ja jyräytämme sen taas käyntiin kesällä 2021”, yhtye sanoo tiedotteessaan.

Hassisen Kone sinkosi kotimaisen rockin kärkikastiin vuonna 1980 ilmestyneellä debyytillään Täältä tullaan Venäjä. Bändi ammensi soundiinsa vaikutteita niin uuden aallon punkista kuin progressiivisesta rockistakin ja jalosti ilmaisuaan synkempään muotoon vuoden 1981 menestyslevyllä Rumat sävelet.

Vuonna 1982 yhtyeeseen liittyi neljä uutta jäsentä, Eero Pekkonen (koskettimet), Antti Seppo (saksofoni), Hannu Porkka (lyömäsoittimet) sekä kitaristi Reijo Heiskasen tilalle tullut Jukka Orma. Harsoinen teräs -levy vuodelta 1982 jäi yhtyeen viimeiseksi studioalbumiksi.

Lopettamispäätöksensä jälkeen Hassisen Kone on esiintynyt alkuperäisessä kokoonpanossaan ainoastaan kerran, vuonna 2000. Tuolloin yhtye kokoontui juhlistamaan 20-vuotista historiaansa Joensuun Laululavalle.

Taas ollaan Rappiolla: Hassisen kone päihitti syövän ja huumeongelman ja tekee paluun stadionkonsertissa

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat