Savoy-teatteri avaa taas ovensa – ensimmäinen 40 hengen konsertti myytiin heti loppuun - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Musiikki

Savoy-teatteri avaa taas ovensa – ensimmäinen 40 hengen konsertti myytiin heti loppuun

Ensimmäisissä konserteissa 3. kesäkuuta esiintyy UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu viisihenkinen yhtye.

Savoy-teatteriin mahtuu kaikkiaan 750 katsojaa. Supernaisten konsertissa vuonna 2016 sali oli tupaten täynnä. Nyt koronaepidemien vuoksi saliin myydään vain 40 lippua.

Julkaistu: 20.5. 17:00, Päivitetty 20.5. 19:14

Savoy-teatteri avaa ovensa yleisölle 3. kesäkuuta, mutta tapa on poikkeuksellinen: 750 hengen saliin myydään lippuja vain 40 hengelle. Yleisö istutetaan saliin reiluin turvavälein.

Savoy-teatteri on ollut suljettuna 12. maaliskuuta alkaen koronapandemian vuoksi.

Talo sulki ovensa Suomessa aivan ensimmäisten joukossa, ja nyt kokoontumisrajoitusten lieventämisten myötä ovet voidaan viimein avata, taas ensimmäisten joukossa.

Ihmisten määrä salissa ei saa kuitenkaan uusien rajoitusten mukaisesti ylittää viittäkymmentä.

Konsertissa esiintyy UMO Helsinki Ensemble, UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu viisihenkinen yhtye.

Ohjelmassa on italialaisten Nino Rotan ja Ennio Morriconen elokuvamusiikkia, esimerkiksi musiikkia elokuvista La dolce vita ja Huuliharppukostaja.

Konsertin sisällön on suunnitellut ja tälle kokoonpanolle sovittanut trumpetisti Tero Saarti. Hänen kanssaan esiintyvät saksofonisti Ville Vannemaa, pianisti Seppo Kantonen, basisti Ville Herrala sekä rumpali Markus Ketola. Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä haastattelee esiintyjiä musisoinnin lomassa.

Konsertti toteutetaan muutenkin poikkeuksellisella tavalla. Esimerkiksi naulakkopalveluja ei ole lähikontaktien minimoimiseksi tarjolla, vaan yleisö vie takit mukanaan saliin.

Siivousta on tehostettu, ja yleisölle on tarjolla käsidesiä.

Virvokkeet voi ostaa etukäteen lipunoston yhteydessä. Tilaukset toimitetaan istumapaikalle ennen saliin pääsyä.

Lipunmyynti ensimmäiseen konserttiin alkoi keskiviikkona 20. toukokuuta kello 17, ja konsertti myytiin heti loppuun.

Sama konsertti aiotaan nyt esittää kaksi kertaa. 3. kesäkuuta kello 16 järjestettävän konsertin 40 lippua tulevat myyntiin perjantaina.

Savoy-teatterin johtajan Päivi Loponen-Kyrönsepän mukaan konsertteja tehdään Savoy-teatterissa myöhemmin lisää, tosin rajoitukset huomioiden.

”Tulemme tekemään konsertteja itse, ja salia vuokrataan myös ulkopuolisille. Kesälomatkaan eivät vaikuta tilanteeseen, sillä Savoy-teatteri on aina auki”, Loponen-Kyrönseppä sanoo.

Tulevaa suunnitellaan ja toteutetaan rauhassa, sitä mukaa kuin talossa pystytään. ”Konserttien tekeminen tuottaa tässä tilanteessa enemmän työtä kuin tavallisesti”, Loponen-Kyrönseppä sanoo.

Talo haluttiin silti avata, sillä tilanne saattaa jatkua vielä pitkään. ”Tilanne ei ole ohi, normaalia ei ole. Nyt eletään näiden rajoitusten mukaan.”

HS-visa|Oletko kova teatterikävijä ja konserttien suurkuluttaja? Testaa, tunnetko Helsingin kulttuurilaitosten suljetut ovet

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat