Dalia Stasevskasta Sinfonia Lahden seuraava ylikapellimestari - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Musiikki

Dalia Stasevskasta Sinfonia Lahden seuraava ylikapellimestari

Stasevskan kausi alkaa syksyllä 2021, kun nykyisen ylikapellimestarin Dima Slobodenioukin kausi päättyy.

Dalia Stasevska aloittaa syksyllä 2021 Sinfonia Lahden ylikapellimestarina.

Julkaistu: 20.5. 17:28

Kapellimestari Dalia Stasevska on valittu Sinfonia Lahden seuraavaksi ylikapellimestariksi. Hänen kautensa alkaa syksyllä 2021, jolloin nykyisen ylikapellimestarin Dima Slobodenioukin kausi päättyy.

Nimityksestä päätti Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 20. toukokuuta. Stasevskan ylikapellimestarikausi on kolmevuotinen, eli se kestää syksystä 2021 kevääseen 2024. Samalla Stasevskasta tulee Sinfonia Lahden syksyisin järjestämän Sibelius-festivaalin taiteellinen johtaja. Stasevska on toiminut kesästä 2019 myös BBC Symphony Orchestran päävierailijana.

Syksyllä 2020 Sinfonia Lahden päävierailijana aloittaa saksalaiskapellimestari Anja Bihlmaier, jonka nimityksen orkesteri julkisti syksyllä 2019.

Sinfonia Lahden päävierailijaksi saksalaiskapellimestari Anja Bihlmaier

Suomalaiskapellimestareille nimityksiä: Dalia Stasevska BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailijaksi, Eero Lehtimäki Joensuun kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi

Kapellimestari ja hevibasisti sattuivat yöllä samaan pikaruokapaikkaan – nyt Dalia Stasevska ja Lauri Porra ovat erottamattomat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat