Bill Clinton on kirjoittamassa jännitysromaania, jossa kidnapataan presidentin tytär - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Kirjallisuus

Bill Clinton on kirjoittamassa jännitysromaania, jossa kidnapataan presidentin tytär

Yhdysvaltain ex-presidentti Bill Clinton ja jännityskirjailija James Patterson kirjoittavat yhdessä jo toisen romaanin.

Menestyskirjailija James Patterson (vas.) ja Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton yhteishaastattelussa kesäkuussa 2018.

Julkaistu: 22.5. 12:14

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton julkaisee jälleen uuden rikosromaanin yhdessä jännityskirjailija James Pattersonin kanssa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kirja julkaistaan kesäkuussa 2021. Siinä Yhdysvaltain entisen presidentin tytär joutuu kidnapatuksi. Romaanin nimi onkin The President’s Daughter (Presidentin tytär)

”Bill Clintonin kanssa työskenteleminen ollut urani kohokohta ja olen innoissani saadessani kirjoittaa jälleen hänen kanssaan”, Petterson twiittasi aiheesta.

Tämä on jo toinen jännitysromaani, jonka kaksikko julkaisee. Edellinen romaani oli nimeltään Kadonnut presidentti (Otava) ja se ilmestyi kaksi vuotta sitten. Kybermaailman vaaroista kertovassa romaanissa terroristi uhkaa laukaista viruksen, joka lamauttaisi Yhdysvaltojen tietojärjestelmät ja syöksisi internetistä riippuvaisen supervallan täyteen anarkiaan.

HS:n arviossa romaania kuvailtiin keskinkertaiseksi jännäriksi, joka on tukehtua isänmaalliseen paatokseensa.

Bill Clinton on kirjoittanut aiemmin useita tieto- ja omaelämänkerrallisia kirjoja. The Presiden’t Daughter on hänen toinen fiktiivinen romaani.

Clintonin perheen muutkin jäsenet ovat ahkeria kirjoittamaan. Clintonin vaimo Hillary Clinton on kirjoittanut useita teoksia ja hänen tyttärensä Chelsea Clinton on tehnyt esimerkiksi lastenkirjoja. Viime vuonna Hillary Clinton julkaisi yhdessä Chlsean kanssa teoksen nimeltä The Book of Gutsy Women. Siinä he kertovat sisukkaista naisista, jotka ovat inspiroineet heitä.

Kirja-arvostelu|Presidentti Bill Clinton ja yli 350 miljoonaa kirjaa myynyt trillerikuningas James Patterson kirjoittivat yhdessä romaanin – syntyi yskivä teos, joka on tukehtua isänmaalliseen paatokseensa

Kolumni|Bill Clintonin dekkari näytti, että maailman­laajuinen julkaisupäivä nostaa ennakko-odotukset mahdollisimman korkealle

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat