Vuoden kuvittajaksi valittiin animoituja musiikkivideoita, ravintoloiden visuaalisia ilmeitä ja lehtikuvituksia tekevä Aliina Kauranne – ”Työt herättävät reaktioita” - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Kuvataide

Vuoden kuvittajaksi valittiin animoituja musiikkivideoita, ravintoloiden visuaalisia ilmeitä ja lehtikuvituksia tekevä Aliina Kauranne – ”Työt herättävät reaktioita”

Kauranne yhdistelee töissään liikkuvaa kuvaa, ääntä ja 3d-mallinnusta.

Hausjärvellä syntynyt Aliina Kauranne on vuoden 2020 kuvittaja.

Julkaistu: 22.5. 12:54

Helsinkiläinen Aliina Kauranne on valittu vuoden 2020 kuvittajaksi.

Kauranne (s. 1992) on graafinen suunnittelija, kuvittaja ja videotaiteilija, joka yhdistelee töissään liikkuvaa kuvaa, ääntä ja 3d-mallinnusta.

Vuoden kuvittaja -palkinnon jakoi nyt toista kertaa Kuvittajat ry. Palkinnon myöntäjien mukaan Kauranteen valinta vuoden kuvittajaksi ravistelee käsitystä siitä, mitä kaikkea kuvitus voi nyt ja tulevaisuudessa olla.

Kauranne on tehnyt tilauksesta animoituja musiikkivideoita ja visuaaleja eri klubeille, suunnitellut ravintoloiden visuaalisia ilmeitä ja julisteita sekä tehnyt lehtikuvituksia muun muassa Flow-festivaalille ja Ylioppilaslehteen. Habitare 2019 -messuille hän toteutti lisätyn todellisuuden sovelluksen Arilynin avulla näkyviä sisustuselementtejä.

Tämän vuoden raati painotti ajan hermolla olevaa omaperäisyyttä. Kauranteen maailman sanotaan olevan samaan aikaan söpö, imelä, ahdistava ja uhkaava.

”Kauranteen työt herättävät reaktioita, mikä ei ole helppoa tässä ajassa, jossa kulutamme niin paljon kuvia,” sanoo raatiin kuulunut Laura Väinölä Kuvittajien tiedotteessa.

Palkintoraatiin kuuluivat tänä vuonna kuvittaja Linda Bondestam, kuraattori Tero Kuitunen, visuaalisen viestinnän muotoilun lehtori Penni Osipow, vuoden kuvittaja 2019 Matti Pikkujämsä sekä suunnittelija Laura Väinölä.

Vuoden kuvittaja -tunnustus jaetaan vuosittain kuvittajalle tai kuvittajaryhmälle, joka on edistänyt ja edustanut alaa merkittävällä tavalla. Suuruudeltaan 10 000 euron arvoinen palkinto ja vuoden kuvittajan palkintonäyttely rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Palkintonäyttely on esillä Galleria Kuvituksessa 25.9.– 30.10.

Aliina Kauranteen kuvitusta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat