Helsingin ja Espoon korttelikinot avautuvat kesäkuussa: Yksi teatteri panostaa humoristisesti ”kaupungin oudoimpiin ja epäkaupallisimpiin elokuviin”, jotta saliin ei tule liikaa väkeä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Elokuva

Helsingin ja Espoon korttelikinot avautuvat kesäkuussa: Yksi teatteri panostaa humoristisesti ”kaupungin oudoimpiin ja epäkaupallisimpiin elokuviin”, jotta saliin ei tule liikaa väkeä

Teattereista vähennetään istumapaikkojen määrää ja lisätään siivousta.

Kino Tapiola Espoossa pääsee avaamaan ovensa 3. kesäkuuta. Kuva: Kimmo Penttinen

Julkaistu: 22.5. 13:30

Pääkaupunkiseudun pienet elokuvateatterit, korttelikinot, avataan yleisölle taas kesäkuussa.

Kesäkuun 1. päivä avautuvat Cinema Orion, Riviera ja WHS Teatteri Union. Kino Tapiola avautuu 3. kesäkuuta ja Kino Engel 26. kesäkuuta. Espoon KannuKino avautuu 29. elokuuta. Korjaamo Kinon avajaispäivä tarkentuu myöhemmin.

Teattereissa suunnitellaan parhaillaan katsomoiden käyttökapasiteettia ja turvallisuustoimia aluehallintoviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Istumapaikkojen määrää vähennetään ja siivousta lisätään. Lisäksi suunnitellaan käytännöt niin, ettei teattereissa pääse syntymään jonotustilanteita.

”Varaamme normaalia enemmän aikaa näytösten väliin, jotta yleisö voi saapua ja poistua verkkaisesti turvavälejä kunnioittaen. Lisäksi panostamme erityisesti siisteyteen. Suosittelemme ostamaan liput etukäteen verkosta ja suosimme paikan päällä korttimaksua”, sanoo Cinema Orionin Minna Nurmi korttelikinojen yhteisessä tiedotteessa.

WHS Teatteri Unionissa turvallisuudesta huolehditaan myös ohjelmistosuunnittelun avulla, hieman pilke silmäkulmassa. WHS:n Wille Valo kertoo tiedotteessa, että ohjelmistoon valitaan nyt tarkoituksella ”kaupungin oudoimmat ja epäkaupallisimmat elokuvat”.

”Niitä katsomaan loukoistaan toivottavasti hiipii paikalle harvalukuinen mutta sitäkin laadukkaampi joukko omistautuneita filministejä, joiden eristäytynyt elämäntyyli edistää terveyttä paremmin kuin käsidesi – jota toki myös on”, Valo maalailee.

Muut korttelikinot luottavat siihen, että pandemian takia keväällä kärsineet ensi-illat kiinnostavat vielä yleisöä.

Kino Engelin ohjelmistossa saa uuden alun Makoto Shinkain anime Weathering with You. Kino Tapiolassa aloitetaan maalikuussa kesken jääneellä Klaus Härön Elämää kuoleman jälkeen -elokuvalla sekä laadukkailla eurooppalaisilla elokuvilla.

Cinema Orionin ja Rivieran avajaisviikon ohjelmistossa nähdään kevään kiinnostavimpia uutuuselokuvia, esimerkiksi Bong Joon-hon Oscar-voittaja Parasite. Lisäksi korttelikinoihin on tulossa klassikoita, art house -elokuvia ja yleisön toive-elokuvia.

Korttelikinojen koko ohjelmisto on koottu kinot.fi-sivustolle.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat