Sympaattisessa dokumentissa muistellaan vuoden 1994 suurta Hype-ilmiötä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Sympaattisessa dokumentissa muistellaan vuoden 1994 suurta Hype-ilmiötä

Haastatteluista käy ilmi, miten suuri merkitys Hype-musikaalilla oli ja on edelleen monelle.

Hype-musikaalin tähdet Tino Singh (vas.), Micaela Fagerholm-Valkama ja Paavo Kerosuo ovat mukana muistelemassa ilmiötä 25 vuotta myöhemmin. Kuva: Niklas Rosström / Yle

Julkaistu: 24.5. 2:00

Tino Singh, Micaela Fagerholm ja Paavo Kerosuo vuonna 1994. Kuva: Charlotta Boucht / Yle

Nuorisoa on tunnetusti vaikea saada teatteriin, mutta 1990-luvulla se onnistui. Avuksi otettiin neonväreissä kirkuvat reikäpaidat, teknomusiikki ja tietysti tarina, joka todella puhutteli teinejä.

Svenska Teaternin vuonna 1994 ensi-iltansa saaneesta Hype-musikaalista muodostui vuosikymmenen ilmiö. Sen näki yli 130 000 katsojaa yli 200 esityksessä. Show vietiin jopa Turun Elysée Arenaan.

Erityistä oli sekin, että Hype ylitti kielirajat: se ei jäänyt vain ruotsinkielisen nuorison hitiksi. Musikaalista tehty videotallenne teki kauppansa, samoin cd-levyt ja c-kasetit. Nuorisolehti Suosikin välistä löytyi jättikokoinen Hype-juliste.

Niklas Rosströmin dokumentissa Hype Forever: 25 vuotta myöhemmin (2020) mu­sikaalin tekemiseen ja kokemiseen osallistuneet muistelevat, millaista oli olla mukana. Sympaattisista haastatteluista paistaa läpi, miten suuri merkitys Hypellä oli ja on edelleen monelle.

Hype Forever: 25 vuotta myöhemmin, Teema klo 20.30 ja Areena.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat