Kun unelmapuoliso osoittautuukin vain ihmiseksi – viikon kirja kertoo, miten tärkeintä ihmissuhdettaan voi vaalia - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|HS Kirjasto

Kun unelmapuoliso osoittautuukin vain ihmiseksi – viikon kirja kertoo, miten tärkeintä ihmissuhdettaan voi vaalia

Sosiaalipsykologin puheenvuoro kestävän parisuhteen puolesta.

Julkaistu: 24.5. 2:00

”He saivat toisensa ja elivät onnellisina elämänsä loppuun asti”, sosiaalipsykologi ja psykoterapeutti Saara Kinnunen kirjoittaa teoksensa Kahden kauppa (Kirjapaja) saatesanojen aluksi.

Mutta todellisessa elämässä:

”Kahden kauppaa uhkaa kolmas monelta suunnalta”, Kinnunen jatkaa. ”Kolmas on kaikki se, mikä tulee puolisoa tärkeämmäksi: työ, intohimoinen harrastus, lapset, uskottu ystävä, itsensä kehittäminen ja toteuttaminen tai palvelutehtävä.”

Onnellinen parisuhde on voimavara, josta säteilee iloa ympäristöönkin.

Näin kustantaja tiivistää Kinnusen kirjan maaperän:

”Naimisiin mennään usein unelmien eikä todellisten ihmisten kanssa. Jotkut kumppanin piirteet, jotka alussa tuntuivat persoonallisilta, ovatkin alkaneet ärsyttää. Kommunikaatio ei ehkä toimi, ja seksielämään ja läheisyyteen kaivattaisiin uutta kipinää.”

”Kummankin erilainen tausta, perheen perustaminen ja lastensaanti ovat parisuhteen rikkaus, mutta ne asettavat haasteita sopeutumiselle ja suhteen säilymiselle. Ongelmia voivat niin ikään aiheuttaa esimerkiksi työelämän paineet, mustasukkaisuus, uskottomuus ja väkivalta. Väliin tulee haavoittavia asioita – kolmas jossain muodossa.”

Olennaista on se, että etääntymisen merkit huomataan riittävän ajoissa. Myös kriiseissä piilee mahdollisuus parisuhderemonttiin ja entistä läheisempään yhteiseloon.

Teoksessa on tapausesimerkkejä ja ongelmanratkaisuehdotuksia. Lukijalle on tarjolla neuvoja ja uusia ajatuksia itseään kiinnostaviin kysymyksiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat