”Venäjän valistunut älymystö on surullisessa tilassa ja nykykirjallisuus on seisahtunut”, Jukka Mallinen sanoo – Hän salakuljetti nuoruudessaan runoja Moskovasta Suomeen - Kulttuuri | HS.fi

”Venäjän valistunut älymystö on surullisessa tilassa ja nykykirjallisuus on seisahtunut”, Jukka Mallinen sanoo – Hän salakuljetti nuoruudessaan runoja Moskovasta Suomeen

Suomen Pietarin instituutin entisen johtajan Jukka Mallisen ystävyys, yhteistyö ja avunanto venäläisen kirjallisuuden kanssa ovat kestäneet vuosikymmenien ajan.

Jukka Mallinen ryhtyi salakuljettamaan Neuvostoliitosta underground-kulttuuria Suomeen opiskellessaan Moskovan yliopistossa 1970-luvulla.

1.6.2020 2:00

”Stalin on oopiumia Venäjän kansalle”, Jukka Mallinen kiteyttää.

Runouden kääntäjä ja salakuljettaja on seurannut itänaapuria tiiviisti siitä lähtien, kun meni Moskovaan opiskelemaan vuonna 1972.

Putinilla on vielä matkaa Staliniksi, vaikka hän onkin itsevaltainen hallitsija. Mutta Stalin-hurmos on hypnotisoinut ihmiset siellä. Surullista, koska sellainen silmien sulkeminen pitää Venäjän umpikujassa erillään muusta maailmasta”, Mallinen täsmentää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat