BBC: Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia vastaan esitetty uusia syytöksiä seksuaalirikoksista - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Hollywood

BBC: Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia vastaan esitetty uusia syytöksiä seksuaalirikoksista

Neljä naista syyttää elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia seksuaalirikoksista. Weinstein on tuomittu aiemmista vastaavista rikoksista jo 23 vuodeksi vankeuteen.

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein avustajineen poistumassa oikeudenkäynnistä New Yorkissa helmikuussa 2020.

Julkaistu: 30.5. 15:55

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia syytetään uusista seksuaalirikoksista. Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan neljä naista syyttää Wein­steinia vuosien 1984 ja 2013 välillä tehdyistä rikoksista. Nuorin naisista sanoo olleensa tapahtumahetkellä 17-vuotias. Hän sanoo Weinsteinin raiskanneen hänet hotellihuoneessa.

Yhden tapauksista sanotaan tapahtuneen Cannesin elokuvajuhlilla ja toisen Venetsian elokuvajuhlilla.

Nyt ilmi tulleiden tapausten lisäksi maaliskuussa 23 vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu Weinstein nähdään oikeudessa vielä moneen kertaan. Kaik­kiaan yli 80 naista on syyttänyt häntä seksuaalisista väärinkäytöksistä. Weinsteinin on lisäksi kerrottu sopineen rahalla kymmeniä muita mahdollisia oikeusjuttuja.

Puolustus on aiemmin vedonnut siihen, että Weinstein ei selviä pitkästä vankilatuomiosta hengissä. Weinsteinille tehtiin sydänleikkaus pian tuomion julistamisen jälkeen. Lakimiesten mukaan elokuvatuottaja on jo kärsinyt julkisen häpeän.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri