Suomalaistaiteilijat kysyivät asiantuntijoilta, kuinka meidän tulisi elää ihmisinä: Yhden vastauksen antoi räppäri Mercedes Bentso, joka lauloi löytökissoille tuutulaulua - Kulttuuri | HS.fi

Suomalaistaiteilijat kysyivät asiantuntijoilta, kuinka meidän tulisi elää ihmisinä: Yhden vastauksen antoi räppäri Mercedes Bentso, joka lauloi löytökissoille tuutulaulua

Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan Museum of Becoming -näyttelyssä muistellaan epäinhimillistämisen uhreja ja kuvitellaan uudenlaista ihmisyyttä.

Terike Haapojan (vas.) ja Laura Gustafssonin Epäihmisyyden museo (2016) on osa Hamin Museum of Becoming -teosta. He ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2012.

3.6.2020 2:00 | Päivitetty 12.6.2020 11:36

Huhtikuun puolivälissä taiteilijat Laura Gustafsson ja Terike Haapoja korkkasivat Helsingin taidemuseo Hamin tyhjässä rappukäytävässä kaksi siideriä.

Heidän Museum of Becoming -näyttelynsä oli juuri valmistunut, mutta museon ovet pysyivät kiinni koronaepidemian takia. Kahden hengen avajaisissa tunnelma oli epätietoinen ja vähän surullinenkin, sillä kukaan ei vielä tiennyt, ehtiikö yleisö ylipäätään näkemään koko näyttelyä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat