Elton John kertoo värikkäästä elämästään ihailtavan avoimesti ja itseään säästämättä - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

Elton John kertoo värikkäästä elämästään ihailtavan avoimesti ja itseään säästämättä

Viime vuonna taiteilija Sir Elton John antoi vain yhden ison haastattelun, BBC:n Graham Nortonille. Ohjelma esitetään Suomessa nyt.

Sir Elton John kertoo värikkäästä elämästään Graham Nortonin haastattelussa.

Julkaistu: 6.6. 2:00, Päivitetty 6.6. 11:32

Sir Elton Johnin elämäkerta­elokuva Rocketman keräsi Suomessa teattereihin yli 80 000 katsojaa. Säveltäjälaulaja, nyt 73, on pitänyt maassamme yhdeksän konserttia, estradeista vain suurimmilla. Seuraavat kerrat koittavat syyskuussa, osana kolmevuotista jäähyväiskiertuetta Farewell Yellow Brick Road.

Viime vuonna taiteilija antoi vain yhden ison haastattelun, BBC:n Graham Nortonille. Ohjelma esitetään Suomessa nyt.

Ajoitus ei tietenkään ole sattuma. Elton John puhuu myös elokuvasta, omaelämäkerrastaan, kiertueesta. Aktuelli mainosarvo ei kuitenkaan heikennä haastattelun kiinnostavuutta tai koko ohjelman mallikkuutta.

Pitkän uran tehneet viihdetaiteilijat ovat yleensäkin harjaantuneita haastateltavia, eikä Elton John ole poikkeus. Hän puhuu huoliteltua kieltä, sukkelin sutkauksin, joille Norton kuuliaisesti nauraa.

Muusikko on itseään korostamatta läsnä, ja jälleen kerran avoimuus herättää kunnioitusta.

Elton John on aina osannut käyttää tyrmääviä esiintymisasuja.

Elton John voisi päästää itsensä vähemmällä ja keskittyä pitkän uran taiteellisten käänteiden tai vaikka tyrmäävien esiintymisasujensa muistelemiseen. Tottuneesti ja itseään säästämättä hän kuitenkin tarinoi läheisistään ja homoseksuaalisuudestaan, päihdehuuruisista vuosistaan ja raitistumisestaan. Tai vaikka eturauhassyövän jälkeisestä vaippoihin laskemisesta lavalla, samalla kun vilkuttaa yleisölle.

Ohjelma muistuttaa, kuinka kaikista julkisuuden henkilöistä usein juuri viihdetaiteilijat paljastavat elämänsä poikkeuksellisen alastomasti ja kaunistelematta. Etujoukkoa, valiokaartia?

Elton John: Suoraa puhetta, TV2 klo 21.00.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri