Ritaroitu Bond-ohjaaja ehdottaa, että koronan aikana menestyneet striimausjätit jakavat voittonsa kärsivien esittävien taiteiden kanssa – ”Covid-19 on tehnyt monista rikkaan” - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Elokuva

Ritaroitu Bond-ohjaaja ehdottaa, että koronan aikana menestyneet striimausjätit jakavat voittonsa kärsivien esittävien taiteiden kanssa – ”Covid-19 on tehnyt monista rikkaan”

Mendesistä myös yksityiset sijoittajat voisivat osallistua teatterin, tanssin ja oopperan tappioiden kuittaamiseen.

Elokuvaohjaaja Sam Mendes.

Julkaistu: 6.6. 16:15

Ohjaaja Sir Sam Mendes pyytää koronapandemian aikana rikastuneita suoratoistopalveluita käyttämään osan tuotoistaan esittävän taiteen auttamiseksi.

Mendes on kirjoittanut Financial Timesille artikkelin, jossa laatii ”reseptin pelastuspaketille”.

American Beautyn ja Skyfallin ohjaaja kirjoittaa, että Britannian kulttuurielämä on kohdannut isoimman haasteensa sitten toisen maailmansodan. Esittävän taiteen paikat ovat uhan alla. Hän korostaa, ettei ole kerjäämässä hyväntekeväisyyttä vaan tukea menestyvälle bisnekselle.

”On myös monia, joista Covid-19 on tehnyt rikkaan”, elokuva- ja teatteriohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Mendes kirjoittaa. Hänestä olisi ironista, jos suoratoistopalvelut kuten Netflix ja Amazon Prime onnistuvat ansaitsemaan karanteenimiljoonia samalla, kun esittävän taiteen kulttuuritekijät kärsivät.

Myös yksityiset rahoittajat, ”teatterienkelit” voisivat auttaa tappioissa. Mendes myös ehdottaa, että valtio tulisi tuotantoihin mukaan sijoittajana eli saisi myös mahdollisista voitoista osuuden. Hän pyytää, että jo myönnettyjä verohelpotuksia kasvatetaan.

Guardianin mukaan esitys on otettu innolla vastaan. Koreografi Matthew Bourne nimittää suunnitelmaa hienoksi taistelukutsuksi.

Sir Sam Mendesille myönnettiin ritarin arvonimi työstään draaman puolesta joulukuussa 2019. Oscarilla ja Golden Globeilla palkittu Mendes, 54, on tehnyt pitkän uran myös teatterimaailmassa. Hänen viime vuonna ilmestynyt uusin elokuvansa 1917 käsitteli ensimmäistä maailmansotaa.

Elokuva-arvostelu|Isoisän tarina sotatantereelta ei jättänyt ohjaaja Sam Mendesiä rauhaan – tuloksena on Oscar-voittajaksi veikattu elokuva, joka on hurja tekninen taidonnäyte

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat