Uutta Museokortti-sovellusta on ladattu jo yli 25 000 kertaa - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Museot

Uutta Museokortti-sovellusta on ladattu jo yli 25 000 kertaa

Sovellusta voi käyttää myös ilman museokorttia, ja kortin omaaville sitä voi käyttää pääsylippuna museoissa.

Museokortti toivoo uuden sovelluksensa käyttäjiltä palautetta.

Julkaistu: 20.6. 17:26

Museokortin kesäkuun 9. päivä julkaistu sovellus keräsi reilussa viikossa yli 25 000 latausta. Vuonna 2015 käyttöön otetun Museokortin toivottu lisäpalvelu kävi latauslistoilla Netflixin ja Yle Areenan yläpuolella.

”Tämä vastaa aitoon tarpeeseen. Museot ja kulttuurimatkailu kiinnostavat, digipalveluamme on todella kaivattu”, sanoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Sovelluksen voi ladata, vaikka ei korttia omistaisikaan. Museokortin käyttäjille se tarjoaa mahdollisuuden käyttää puhelinta henkilökohtaisena pääsylippuna museoihin liittämällä asiakasnumeron ja kasvokuvan sovellukseen.

Uudessa sovelluksessa voi selata kaikkia 300 Museokortti-kohdetta ja niiden näyttelyitä sekä suunnistaa museoon. Kohteita voi myös lisätä suosikkilistalleen, jolloin niiltä saa sovelluksen kautta ilmoituksia.

Oman lisäyksensä sovellukseen tuovat myös sen käyttäjät: kohteita voi arvioida ja muiden jättämiä kommentteja voi lukea oman vierailun vinkiksi.

Kohteita sovelluksesta löytyy moneen makuun. Omaleimaisia veistoksia ja luontoa yhdistelmänä toivovalle sopii esimerkiksi Alpo Jaakolan patsaspuisto Loimaalla Varsinais-Suomessa.

Persoonallinen taiteilija Alpo Jaakola tunnetaan myös saviseudun shamaanina.

Leikkisästä taiteesta kiinnostuneet voivat taas suunnata esimerkiksi Keski-Suomeen: Joutsassa sijaitseva Taidelaitos Haihatus on yksi Museokortin uusimmista kohteista. Kesänäyttely Avantgardevekkulan taiteilijoita yhdistää riemukas ote taiteen tekemiseen sekä monialaisuus eri taiteenlajien suhteen.

Sakari Kannoston teos Arkki I Haihatuksessa.

Merenkäynnin historiaa pääsee kokemaan Kotkassa, missä voi nousta historiallisen jäänmurtaja Tarmon kyytiin. Vuonna 1907 rakennetun aluksen opastuskierrokset ovat keränneet usealta Museokortin omistajalta kehuja. Samalla matkalla voi myös kurkistaa aateliston kesänviettoon Langinkosken keisarillisessa kalastusmajassa, joka sijaitsee vajaan kuuden kilometrin päässä.

Jäämurtaja Tarmo vuonna 1958.

Historiallisista kodeista kiinnostuneille on myös tarjolla useita vierailukohteita. Esimerkiksi Emil Cedercreutzin museo Harjavallan kunnassa Satakunnassa on viehättävä henkäys menneisyydestä.

Entä tuntuuko 1800- ja 1900-lukujen vaihdekin liian tuoreelta? Kauemmas historiaan – tuhansien vuosien päähän – voi uppoutua Kierikkikeskuksessa Oulussa. Kivikauden tutkimusta ja arkeologiaa esittelevä erikoiskohde sopii väljänä alueena hyvin koronapandemian käyntikohteeksi.

Opas Kirsi Jylkkä kertoi kivikauden ajan asuinrakennuksista Kierikkikeskuksessa vuonna 2004.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri