Ruth Westheimer oli Yhdysvaltain ensimmäinen radioterapeutti, ja henkilökuva kertaa nyt 92-vuotiaan tohtorin ihmeellisen elämän - Kulttuuri | HS.fi

Ruth Westheimer oli Yhdysvaltain ensimmäinen radioterapeutti, ja henkilökuva kertaa nyt 92-vuotiaan tohtorin ihmeellisen elämän

Ruth Westheimer puhui 1980-luvulla radio-ohjelmassaan asioista, joista muut vaikenivat, kuten homoseksuaalisuudesta ja hivistä.

Seksuaaliterapeutti Ruth Westheimer (s. 1928) on Yhdysvaltain kuuluisin naisten aborttioikeuden ja seksuaalivähemmistöjen puolestapuhuja.

24.6.2020 2:00 | Päivitetty 24.6.2020 9:43

Jotkut elämäntarinat eivät tarvitse hitustakaan värikynää. Tällainen on Yhdysvaltain ensimmäisen radioterapeutin Dr. Ruthin eli Ruth Westheimerin (s. 1928) tarina.

Dokumenttiprojektin henkilökuva Seksitohtori Ruth (Ask Dr. Ruth, USA 2018) kertoo, miten natseja kymmenvuotiaana Sveitsiin paennut saksanjuutalainen Westheimer päätyi Palestiinaan kibbutsille, kouluttautui juutalaisten puolisotilaallisen järjestön Haganahin tarkka-ampujaksi, päätyi opiskelijaksi Sorbonnen yliopistoon ja myöhemmin Yhdysvaltain kuuluisimmaksi naisten aborttioikeuden ja seksuaalivähemmistöjen puolestapuhujaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat