Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Viron kansallisoopperan johtaja Alvar Mäe vastaa syytöksiin – pyytää anteeksi kollegoiltaan, joita on loukannut - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Seksuaalinen häirintä

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Viron kansallisoopperan johtaja Alvar Mäe vastaa syytöksiin – pyytää anteeksi kollegoiltaan, joita on loukannut

Seksuaalisesta ahdistelusta ja seksuaalissävytteisistä vitseistä syytetty Aivar Mäe toteaa, että hänen täytyy hillitä luontaista iloisuuttaan ja ottaa kollegoidensa tunteet paremmin huomioon.

Viron kansallisoopperaa on ravistuttanut maanantaista lähtien syytökset oopperan johtaja Aivar Mäen harjoittamasta seksuaalisesta ahdistelusta.

Julkaistu: 24.6. 13:59

Viron kansallisoopperan johtaja Aivar Mäe pyytää anteeksi kollegoiltaan, joita hän on käytöksellään loukannut.

Virolainen sanomalehti Eesti Ekspress uutisoi maanantaina, että Mäe on useiden vuosien ajan alistanut ja ahdistellut naiskollegoitaan. Naisten mukaan Mäe on muun muassa heittänyt sopimattomia, seksuaalissävytteisiä vitsejä sekä koskenut naiskollegoidensa takapuolia ja rintoja halaamisen yhteydessä.

Mäe on kiistänyt väitteet seksuaalisesta ahdistelusta. Mäe sanoo medioille lähetetyssä lausunnossaan, ettei hän ole tarkoituksella koskaan käyttäytynyt ilkeästi.

”Pyydän vilpittömästi anteeksi niiltä ihmisiltä, joihin tämä on vaikuttanut negatiivisesti ja joita olen tahattomasti loukannut.”

Mäe sanoo katuvansa sitä, että hänen huumorinsa on tullut ilmi tavalla, jonka jotkut ovat kokeneet töykeäksi, arvottomaksi ja joissain tapauksissa asiattomaksi.

Mäe sanoo myös, että tämän viikon tapahtumat ovat hänet saaneet arvioimaan asioita uudelleen.

”Ymmärrän, että minun pitää kontrolloida luontaista iloisuutta enemmän kuin aiemmin ja arvioida kollegoiden, ystävien ja sukulaisten tunteita aiempaa tarkemmin. Teen myös ehdottomasti näin.”

Ahdistelusyytösten lisäksi kollegat kertovat Eesti Ekspressin jutussa, että Mäe on kysynyt rekrytointitilanteissa muun muassa lastenhankintasuunnitelmista. Naiset eivät ole uskaltaneet valittaa henkilöstöosastolle, sillä siellä työskentelee Mäen ystäviä.

Viron kansallisoopperan hallitus kokoontuu perjantaina keskustelemaan tilanteesta.

Seksuaalinen häirintä|Lehti: Viron kansallisoopperan johtajaa syytetään naiskollegoiden seksuaalisesta ahdistelusta – Aivar Mäe kiistää syytökset

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat