Dixie Chicksistä tulee pelkkä Chicks: Yhtye jättää nimestään pois USA:n etelävaltioiden rasistiseen menneisyyteen viittaavan alkuosan - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Kantrimusiikki

Dixie Chicksistä tulee pelkkä Chicks: Yhtye jättää nimestään pois USA:n etelävaltioiden rasistiseen menneisyyteen viittaavan alkuosan

Yhtye perustelee nimenmuutosta sanomalle, että he haluavat olla mukana ajan hengessä.

Yhtyeen jäsenet Emily Robison, Natalie Maines and Martie Maguire vuonna 2007.

Julkaistu: 25.6. 22:25

Yhdysvaltalainen kantritrio Dixie Chicks on päättänyt tiputtaa nimestään pois alkuosan Dixie, kertoo uutistoimisto Reuters.

Dixie-sana viittaa Yhdysvaltojen etelävaltioihin, jossa orjuus oli laillista ja joka taisteli Yhdysvaltojen sisällissodassa 1860-luvulla.

Yhtye perusteli päätöstä verkkosivuillaan sanomalla, että he haluavat olla ajan hengessä mukana.

Vuonna 1989 Teksasissa perustettu trio on suosittu kantriyhtye. Yhtye on ennenkin ottanut kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Yhtyeen jäsen Natalie Maines otti kantaa vuonna 2003 maan politiikkaan ja sanoi, ettei hän tue Yhdysvaltojen sotilaiden olemista Irakissa, mikä sai kantriradiokanavat vieroksumaan yhtyettä.

Trio vastasi vuonna 2006 kappaleella ”Not ready to Make Nice”, joka voitti myös Grammy-palkinnon.

Yhdysvalloissa ja maailmalla on viime viikkoina ja kuukausina nostettu esiin rakenteellista rasismia.

Esimerkiksi suoratoistopalvelu HBO poisti Tuulen viemää -elokuvan palvelustaan sen sisältämän rasismin takia.

Lue lisää: Nyt poistetaan rasismia sisältäviä vanhoja tv-sarjoja ja kaadetaan patsaita, mutta onko sekään ratkaisu itse ongelmaan? – ”Historiasta pitäisi ottaa oppia”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri