C Moren jännityssarja Hightown erottuu edukseen räväkän päähahmonsa ansiosta - Kulttuuri | HS.fi
Kulttuuri|Televisioarvostelu

C Moren jännityssarja Hightown erottuu edukseen räväkän päähahmonsa ansiosta

Hightownin juonikuviot eivät varsinaisesti yllätä, mutta sekä sarjan tapahtumapaikka että päähenkilö ovat kiinnostavia.

Jackie Quiñones (Monica Raymund) on kovapintainen poliisi ja naistennainen.

Julkaistu: 29.6. 2:00, Päivitetty 29.6. 10:56

”P-Townissa olet joko kalastaja tai lomaileva homo.” Tämän luonnehdinnan Provincetownin pikkukaupunki saa jännityssarjassa Hightown. Se myös täsmää: Yhdysvaltain koillisrannikolla Cape Codissa sijaitseva paikkakunta tunnetaan erityisesti seksuaalivähemmistöjen ja kalastajien lomakohteena.

Sarjan päähahmo Jackie Quiñones (Monica Raymund) toimii virkavallan edustajana. Hän valvoo kalastussäädöksiä ja tarkistaa hummereiden mittoja paikallisten kalastajien paateilla.

Työn jälkeen Jackie vetää kaksin käsin viskiä ja kokaiinia samalla, kun metsästää seksiseuraa paikallisissa lesbobaareissa.

Hightown nostaa huumeet kaupungin tärkeimmäksi elinkeinoksi kalastuksen ja turismin rinnalle. Alue kärsii opioidiepidemiasta, ja kauppaan on sekaantunut ihmisiä vaarallisista väkivaltarikollisista palkkatöissä käyviin naapureihin.

Huumeet ovat yhdistävä tekijä tarinalinjoissakin. Jackie kömpii viimeisimmän hoitonsa sängystä rannalle ja löytää ruumiin. Tapausta tutkivat huumepoliisit, etunenässä Ray Abruzzo (James Badge Dale), joka lähestyy vankilassa istuvan rikollispomon tyttöystävää, strippari Renee Segnaa (Riley Voelkel).

Jackie hukuttaa ikävää näkyä päihteisiin, kunnes päihteet johtavat onnettomuuteen ja onnettomuus pakottaa hänet miettimään elämäänsä. Samalla Jackie alkaa miettiä uhrin elämää ja etsimään tämän tappajaa.

Sarjan molemmat keskeiset naishahmot määritellään seksin kautta: Jackielle seksi on yksi addiktio muiden joukossa. Reneelle se on väline, jota hänet myös pakotetaan käyttämään.

Vaikka näkökulma ei ole erityisen raikas, päähahmo Jackie Quiñones on. Hahmo viehättää kovapintaisen naistennaisen kuorellaan, joka rakoilee itsetutkiskelun velloessa. Näyttelijä Monica Raymundin karisma kantaa mainiosti baari-illan voimaintunnosta krapulaiseen ahdistukseen.

Sarjan on luonut Rebecca Cutter. Vetävän päähahmon lisäksi hän on kirjoittanut kiinnostavan tapahtumapaikan, joka sekoittaa aurinkoista queerkarnevaalia tummiin vesiin.

Hightown esittää pikkukaupunki-Amerikan, jossa kuuliainen kunnollisuus on korvautunut hedonistisella huvittelulla ja helpon rahan havittelulla.

Tuottajana toimii pitkän linjan tekijä Jerry Bruckheimer, joka tunnetaan muun muassa Bad Boys -elokuvien ja CSI-sarjojen takapiruna.

Hightown käyttää jälkimmäisten rutiinimaista ”kuka sen teki”-kaavaa, eikä juonikuvio varsinaisesti yllätä, mutta kiivas tempo suojelee tylsistymiseltä. Sitä paitsi Quiñonesin elämäntapatempoilu nostaa sarjan kiinnostavuutta.

Ensimmäinen kausi koostuu kahdeksasta osasta. Toinen kausi on jo suunnitteilla.

Hightown, C More. (K16)

Televisioarvostelu|Dokumentti 1920-luvun Neuvostoliitosta kuvaa hyvin sitä, miten politiikka sanelee tieteen lopputuloksia kauhistuttavin seurauksin

Radioarvostelu|Yle Puheen Koiria ja ihmisiä -sarja tekee herkullisia havaintoja niin ihmisten kuin koirienkin asemasta eri maissa

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kulttuuri